Justițiabilii, nemulțumiți de durata proceselor

curtea de apel

Ultimul studiu efectuat de Curtea de Apel Timișoara cu privire la modul în care este perceput, de către justițiabili, actul de justiție arată că aprecierile majoritare oferite de respondenţi au o tendinţă favorabilă, existând, totuşi, unele aspecte semnalate, într-o oarecare măsură, ca având nevoie de îmbunătățiri.

CITEȘTE ȘI: Tânăr inconștient, căzut pe stradă, găsit de jandarmi şi dus la spital

Cele mai multe dintre aprecieri fac referire la activitatea judecătorilor și a grefierilor, la curățenia din incinta Palatului Dicasterial, precum și la respectarea orelor stabilite pentru începerea ședințelor de judecată. Pe de altă parte, cea mai mare nemulțumire a justițiabililor vizează durata prea mare de soluționare a dosarelor.

De asemenea, s-a constatat că este nevoie de eficientizarea interacţiunii justiţiabililor cu serviciile oferite de infokiosk-urile amplasate în incinta instituției, având în vedere numărul mare de respondenţi care au selectat varianta ”nu ştiu/nu e cazul/nu răspund”, aceștia nefiind încă familiarizaţi cu existenţa acestui serviciu. Datele statistice au fost oferite de 67 de respondenți (reclamanți – 25,4 la sută, pârâți – 29,9 la sută și inculpați – 11,9 la sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *