Robert, copilul adus în comă la Spitalul Louis Ţurcanu, a fost abandonat de mamă

copil abandonat

Băiețelul maltratat și adus săptămâna trecută la Spitalul Județean de Urgență Reșița în stare gravă și trimis apoi la spitalul din Timișoara, a rămas al nimănui. Mama lui și nici familia acesteia, nu îl mai dorește iar acum copilul așteaptă să i se decidă soarta.

CITEŞTE ŞI:
TIMIŞ. Chiquita, mamă de profesie

Vă reamintim că băieţelul de 1 an şi 3 luni a fost adus cu ambulanta de concubinul mamei copilului la Spitalul Orășenesc din Oravița. Din cauza stării de sănătate precare a copilului, medicii l-au trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita. Medicii și asistentele spun că cel mic era foarte murdar, înghețat de frig și plin de leziuni, posibil muşcături de animal.

CITEŞTE ŞI:
Cazul noului PUG al capitalei Banatului tinde să devină o filă desprinsă din „Poveşti nemuritoare”

Mama copilului are doar 16 ani și trăiește acum la Ticvaniul Mic, alături de tatăl său care are un picior amputat și de o bunică de vreo 80 de ani bolnavă de TBC. Casa nu are apă curentă și nici măcar curent electric.

Mama copilului adus în urmă cu o săptămână la Spitalul Oravița de un cioban de la Ciclova Română, este un caz – cel puțin special. Tânăra provine dintr-o familie dezorganizată, a fost crescută de o bunică iar primul copil, se pare că l-a conceput la vârsta de 14 ani și l-a născut la 15. Acum, are un copil de un an si 3 luni și este gravidă în două luni cu un altul.

Și mama lui Robert și concubinul acesteia în vârstă de 32 de ani, neagă faptul că cel mic ar fi fost agresat în vreo un fel. Ei spun că micuțul a căzut la joacă sau s-a rănit în timp ce se juca cu câinii de la turmă, dar în mod direct, în mod voit, copilul nu a fost agresat.

CITEŞTE ŞI:
IMAGINI ŞOCANTE: Doi jurnalişti de televiziune, împuşcaţi mortal, în timpul unei transmisiuni în direct – VIDEO

Spitalul Județean a luat legătura cu Direcția pentru Protecția Copilului pentru rezolvarea cazului. Copilul este frumos și „lipicios”, dornic de afecțiune, întinde mânuțele spre oricine se apropie de pătuț ca să fie luat în brațe și mângâiat, dar plânge zgomotos când este pus înapoi în pătuț sau este lăsat singur.

Medicii și asistentele de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara unde copilul a fost internat până acum, i-au dăruit jucării, iar personalul din Spitalul din Reșița, îi ține loc de mamă și tată.

Atât asistenta socială de la UPU-SMURD, cât și asistentele de la UPU Pediatrie, alături de personalul Secției Pediatrie unde se află acum micuțul, îl plimbă din brațe-n-brațe, și speră că micuțul va ajunge într-o familie adevărată. Deocamdată, Robert va fi dus într-un centru de plasament al Direcției pentru Protecția Copilului Caraș Severin.

Poliția este rezervată în declarații privind acest caz deoarece încă nu a sosit raportul medico-legal care să confirme sau nu, maltratarea copilului.

VEZI MAI MULTE PE infocs.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Robert, copilul adus în comă la Spitalul Louis Ţurcanu, a fost abandonat de mamă

  1. Lucrezi part-time si castigi suplimentar! Posibilitatile sunt nelimitate! De acum nu vei mai avea probleme cu banii! Aici vei gasi un mediu prietenos, o echipa entuziasta si un sistem care sa-ti aduca mult doritele castiguri! Totul e sa ai calculator, conexiune la internet si circa doua ore libere pe zi! Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]

  2. Jigodiile. Bine ca l-a trântit în spital numa Bun prilej sa îl lase acolo. Oricum mai rău ca la un centru de plasament nu e niciunde. La fel ca acasă sau mai rău e tratat. Sărmanul băiețel. De s-ar găsi o familie buna și pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *