Rețeaua de apă din Recaș, spălată kilometru cu kilometru

Programul special de spălare a rețelei de distribuție a apei din Recaș, demarat în luna iulie, va continua până la 31 august, anunță Aquatim.

Conductele de apă sunt curățate kilometru cu kilometru, pe fiecare stradă din Recaș, cu utilaje speciale ce folosesc un amestec de apă și aer sub presiune.

Programul de spălare se desfășoară în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 9 și 17 și asigură curățarea unui tronson de circa 1-1,5 kilometri pe zi, în funcție de gradul de colmatare.

CITEȘTE ȘI. UPDATE. Unul dintre românii morţi în accidentul din Italia urma să se căsătorească

Este prima oară când rețeaua de apă din Recaș este curățată în totalitate, cu utilaje specializate.

Spălarea și igienizarea conductelor este absolut necesară, pentru eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora și furnizarea unei ape sigure, la calitatea impusă de standarde.

Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apă din Recaș în anul 2010.

Apa potabilă provine din foraje și, începând cu anul 2017, este potabilizată în stația de tratare a localității, construită de Aquatim din fonduri europene.

Pe durata spălării conductelor, precum și la reluarea alimentării în regim normal, apa de la robinetele consumatorilor din zonele în care s-a lucrat va fi tulbure.

Aquatim le recomandă consumatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă și, de asemenea, să ia măsuri de stocare a unor cantități care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.

De asemenea, societatea apelează la înțelegerea și susținerea locuitorilor din Recaș, în perioada programului de spălare a rețelei de distribuție.

În ciuda disconfortului și duratei prelungite, soluția de spălare a rețelei este eficientă și de impact, pe termen lung – susțin reprezentanții Aquatim.

Existența stației de tratare și igienizarea rețelei de distribuție din Recaș sunt o garanție a calității apei de la robinet.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns