Rețeaua creșelor din Timișoara ar putea fi preluată de inspectoratul școlar

Rețeaua creșelor din Timișoara ar putea fi preluată de inspectoratul școlar

Rețeaua creșelor din Timișoara ar putea fi preluată de inspectoratul școlar. Printre prioritățile anunțate de noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, figurează și sectorul educației, un domeniu mai puțin articulat în ultimii ani în agenda administrației locale.

În cadrul întâlnirilor din ultimele două săptămâni dintre inspectorul școlar general al ISJ Timiș Marin Popescu și primarul Dominic Fritz au fost discutate mai multe aspecte și probleme care vizează acest areal, precum oportunități legate de accesarea unor fonduri europene în vederea achiziției de echipamente și produse dezinfectante pentru unitățile de învățământ, infrastructura acestora, dar și rețeaua de creșe din municipiu.

”Ar trebui să îmbunătățim infrastructura informatică, începând de la calitatea internetului, echipamente informatice, camere de luat vederi de bună calitate, microfoane și tot ceea ce ține de tipul de predare online care nu este în totalitate bine pus la punct în toate unitățile de învățământ din Timișoara. Pe de altă parte dorim să asigurăm stocuri pentru dezinfectanți și alte materiale pentru un spațiu educațional sigur”, a precizat inspectorul școlar general al ISJ Timiș.

CITEŞTE ŞI: Integrarea copiilor cu CES în învățământul de masă

O altă problemă abordată de cele două oficialități a fost cea a spațiilor de învățământ din municipiu.

”Este binecunoscut deficitul de infrastructură în Timișoara și mai mult decât atât, e nevoie de o reacție a primăriei atunci când e nevoie de reabilitare sau de intervenție pentru reparații urgente. Am discutat și despre intabularea unităților de învățământ preuniversitar, pentru că sunt încă unități care nu sunt intabulate, dar și despre deficitul spațiilor de învățământ.

E nevoie, pentru zona de învățământ preșcolar mai ales, să ne extindem din perspectiva spațiilor, pentru că există o presiune foarte mare pe anumite unități de învățământ care sunt supraaglomerate, din cauză că nu avem în acele zone spații disponibile pentru a înființa grădinițe. Am discutat, de asemenea, despre creșe. Există unități de învățământ preșcolar în care funcționează creșe în aceeași instituție cu grădinițele. Ne dorim să preluăm rețeaua creșelor de la primărie, iar finanțarea acestora să se realizeze prin inspectoratul școlar”, a adăugat inspectorul școlar general Marin Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *