Respect zero pentru locuitorii din centrul Timișoarei

bataie 1 1

Se lucrează mult în orașul de pe Bega (și) în aceste săptămâni. Locuitorii s-au obișnuit în ultimii ani cu agitația, gălăgia și deranjul, în urma cărora nu totdeauna rezultatele merită sacrificiile. La rând se află acum zona centrală a Timișoarei, unde, vrem-nu vrem, se schimbă trotuarele, clasicul asfalt fiind înlocuit cu plăci din beton, provenite de la o firmă al cărei slogan, „Totul se leagă”, sperăm să nu fie de rău augur.

Bulevardul Republicii, între Piața Regina Maria și Operă, apoi strada Sfântul Ioan sunt cele mai recente victime ale elanului muncitoresc autentic, gata să radă tot și să pună, neapărat, și borduri noi, căci fără ele nici soarele, nici sponsorii nu mai răsar. Dar în această privință, până la urmă, nu ai ce comenta fără riscul de a fi catalogat cârcotaș, rău-voitor sau, mai exact, un „nimeni în drum” fără nci un fel de realizări în această viață.

Să trecem, așadar, la un aspect concret al centrului orașului, care nu poate decât să lămurească faptul că tot ceea ce se lucrează se face de ochii șefului, iar în rest, nu contează. În nici un caz nu se întreprind acțiuni pentru binele cetățenilor. De câteva luni, pe strada Colonel Enescu și alte câteva din jur, o firmă de cablu a făcut varză pavajul sau asfaltul, a săpat, a introdus în subteran cabluri, a astupat șanțurile cu pământ și dusă a fost. Nici poveste de refacerea străzilor, probabil că nu sunt importante, iar cei care ar trebui să verifice șantierele știu exact că șansele ca Mercedesul primarului să treacă pe acolo tind către zero.

Oamenii care locuiesc pe străzile menționate, ca și cei care au drum frecvent prin zonă s-au obișnuit să ocolească noroiul pe timp de ploaie și își măsoară pașii cu grijă, ignorând stivele de dale proptite de case, precum și tamburii pe care au fost înfășurate cablurile demult trecute în subteran. Totuși, faptul că la sfârșitul săptămânii trecute alți binevoitori, de data aceasta specialiști în toaletarea copacilor, și-au bătut joc o dată în plus de această zonă pare cam mult. Au venit, au tăiat crengile și le-au lăsat în mijlocul trotuarelor, în calea oamenilor, ca să priceapă și cei mai greu de cap lozinca: „Băă, e orașul nostru, facem ce vrem cu el și nu dăm socoteală nimănui!”. Chiar așa?

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Respect zero pentru locuitorii din centrul Timișoarei

 1. Sunt dezamagita, trista si nu pot intelege cum se sparg trotuarele bune si se sapa efectiv transee ca sa se refaca din nou cu un pavaj pestrit.Cum isi permite cineva sa faca ce vrea cu banul public, sa se faca lucrari care nu sunt necesare, sa oblige cetateanul sa traiasca intr-un vesnic santier, in praf si mizerie de ani de zile.Am impresia ca niste cartite uriase sapa vesnic trotuarele si strazile.Cladirile stau sa cada peste oamneii care vor merge pe aceste trotuare noi care sunt obositoare la ochi..si nu se potrivesc cu cladirile istorice.Ma intreb a cui o fi fost ideea?? Cum pot o mana de oameni sa distruga orasul? Pe malul Begai in dreptul Parcului Rozelor este plin de scaune de plastic, unele pline de mal scoase din Bega cum au fost aruncate.Oare cat au sa mai stea acele gramezi de scaune, aruncate peste tot, ma tot intreb.Vede cineva ca Parcul Rozelor duce lipsa de trandafiri? ca trandafirii mor fiindca acea firma care se ocupa de intretinerea parcurilor distruge mai mult decat sa intretina? Bani si iar bani in buzunarele firmelor abonate la bugetul local asta se vede si vedem toti dar…….vin alegerile au nevoie de bani de aceea sparg de zor trotuare bune…..pe repede inainte…parcurile le-au tinut cate 3 ani inchise, cica nu erau bani…acuma in plina pandemie exista pentru ,,borduri si mozaic,,..

 2. Pavajul pestrit parca ar fi pus cu prastia.
  In Timisoara, in ultimii 12 ani avem parte numai de pavele si pavaje denivelate.
  Pistele de bicilclete cu pavajele ei pestrite, poroaspat facute, sunt mai incomode decat piatra cubica, de pe soselele de acum 100 de ani.
  Frmele cliente ale primariei, care lucreza stradal, nu le pasa pe unde mai circula pietonii , administratiei municipale ii pasa si mai putin.

 3. Bataia asta de joc este tolerata de Robu de ani si ani de zile, zero reactie impotriva firmelor care distrug, de zici ca sunt impreuna pe”felie”.
  Orasul acesta este batjocrit dupa bunul plac al unui singur ins, care se crede DUMNEZEU!!!!

Lasă un răspuns