Vaccin românesc împotriva COVID-19? Acord între Centrul OncoGen de la Timișoara și Institutul Cantacuzino pentru a continua cercetarea pentru un posibil vaccin

oncogen 6

OncoGen, cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei, și Institutul Cantacuzino au semnat un acord de colaborare pentru a continua cercetarea în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19.

Centrul OncoGen și Institutul Cantacuzino au câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2 – suma câștigată se ridică la 3,5 milioane RON și „ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19”, anunță reprezentanții OncoGen.

Cercetătorii OncoGen și-ar dori ca vaccinul împotriva SARS-nCoV-2 la care lucrează să fie administrat intranazal – fie sub formă de picături, fie prin pulverizare. „Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, arată reprezentanții OncoGen.

„Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri”, mai spun reprezentanții OncoGen.

Una dintre primele potențiale metode de producere a unui vaccin împotriva temutului coronavirus din China a fost pusă pe hârtie de o echipă de cercetători români, la Timișoara, declara în urmă cu 3 luni directorul centrului OncoGen, Virgil Păunescu, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Virgil Păunescu spunea însă atunci că țara noastră nu are în acest moment resurse să și fabrice un astfel de vaccin. El preciza că cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au trimis însă potențiala metodă de producere a vaccinului către colegii lor din Europa și din Statele Unite, „cei care pot să ducă mai departe povestea asta, adică să producă vaccinul”.

La începutul lunii mai, managerul Spitalului Judeţean Timiş a anunțat că a deschis o anchetă după ce profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, scrisese pe Facebook că s-a vaccinat singur cu vaccinul aflat în cercetare la OncoGen.

OncoGen este cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei. Centrul funcționează de aproape 5 ani și jumătate la Timișoara, în cadrul Spitalului Județean din oraș, dar într-o clădire separată, a fost construit din bani europeni și dezvoltă terapii genetice și celulare de tratare a cancerului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Vaccin românesc împotriva COVID-19? Acord între Centrul OncoGen de la Timișoara și Institutul Cantacuzino pentru a continua cercetarea pentru un posibil vaccin

  1. Renașterea, voi nu v-ați săturat încă să publicați prostiile astea ? Faptul că articolul nu este semnat de domnul Florescu mă face să cred că dumnealui s-a cam lămurit cum stă treaba cu vaccinurile Oncogen și nu își mai scrie numele pe orice hîrtie igenică ! Bravo lui ! În lume sînt în testare, pe oameni, 10 vaccinuri anticoronavirus dar nici unul de la Oncogen, în afară de Bixtonimul pe care și l-a administrat dl. Păunescu ! A pune botul la vrăjelile lui este echivalent cu a lua în serios promisiunile lui Robu despre parcările supraetajate !

      1. Și crezi că Europa Liberă nu poate bate cîmpii? Preiau și ei știri apărute în presa din RO. Pe de altă parte, dacă ți-ai pune un pic neuronii la lucru, ți-ai da și tu seama că, cu 3,5 milioane de lei nu va face nimeni nici măcar niște picături de nas, dar mai un vaccin ! Citește cît au investit americanii, englezii sau chinezii în crearea unui vaccin. Ei au cîteva în testare. Să nu uniți să-mi scrii cînd vei vedea prima realizare reală a Oncogen, produs testat, omologat și lansat pe piață, pentru că eu sigur voi scrie să-mi cer scuze pentru neîncredere, dar nu am de ce să îmi fac probleme ! Pînă atunci sînt doar niște vrăjeli țigano-oltenești la fel ca și delirurile vopsitului de la primărie !

Lasă un răspuns