Refacerea după intervenţii, la… Sfântu’ Așteaptă, după datină

Pe hârtie, în hotărârea de Consiliu Local timişorean care stabileşte regulile de intervenţie în caz de avarie la reţelele subterane, respectiv de refacere a suprafeţei carosabile afectate, toate-s bune şi frumoase.

CITEȘTE ȘI: Doi timișoreni, campioni mondiali la dans sportiv

Se face vorbire despre cum compania sau regia care intervine trebuie să obţină repejor avizul de spargere de la un serviciu specializat al municipalităţii, căci dacă depăşeşte termenul de 48 de ore de la semnalarea avariei poate decarta până la 2.500 de lei, ca amendă.

CITEȘTE ȘI: Programul Rabla pentru electrocasnice. Românii vor primi vouchere între 200 şi 400 lei pentru înlocuirea echipamentelor vechi

Şi, chipurile, se poate scutura de o sumă de genul ăsta şi dacă nu respectă cele scrise în permisul de spargere sau dacă uită să ia legătura cu o firmă abilitată să execute lucrări de refacere a carosabilului din Timişoara.

Suntem tari, însă, doar la teorie, căci practica ne omoară. În urbea de pe Bega, la tot pasul putem vedea lucrări soldate cu drumuri stricate şi nerefăcute.

CITEȘTE ȘI: Ziua divorțului dintre timișoreanca Brigitte Sfăt și Ilie Năstase. Ce reproșuri i-a adus bruneta fostului tenismen, la tribunal

În sezonul în care ne aflăm, societăţile care au reţele subterane de distribuţie se apucă, după tradiţie, de cârpit pe ici, pe colo, căci se apropie iarna, când ar fi mai grav să plesnească, de pildă, conducta de apă fierbinte decât acum, când nimeni nu-i în pericol să degere prin apartamente.

CITEȘTE ȘI: Bianca Drăguşanu e istorie! Victor Slav are o nouă iubită, care l-a însoţit la Timişoara

Să luăm, de pildă, exemplul de pe strada Valeriu Branişte, situată nu departe de Poliţia Municipală, pe care ni l-a semnalat un cititor: o intervenţie a Colterm efectuată cu circa zece zile în urmă, dar nici vorbă de refacerea porţiunii de drum stricate!

CITEȘTE ȘI: Lovitură demnă de filmele de la Hollywood, în vestul țării. Marfa a fost găsită și în județul Timiș

Între timp au căzut nişte ploicele, infiltrându-se apă sub fundaţia drumului, iar dacă refacerea mai aşteaptă mult şi bine, ca de obicei, pe la primăvară nu va mai fi nevoie de o reparaţie, ci de o investiţie mai serioasă pentru reabilitarea unei bucăţi mai mari de stradă.

Ar fi de semnalat şi partea inestetică, respectiv piesele de bordură azvârlite alandala de către băieţii din echipa de intervenţie a Colterm, în loc să le lase cât de cât grupate în aşteptarea ieşirii din hibernare a firmei plătite să le monteze la loc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns