Recomandările medicale se mențin!

În timp ce, în țară, au fost înregistrate 11 cazuri de gripă confirmată prin analize de laborator și alte zeci al căror diagnostic a fost stabilit după simptomatologia prezentată de pacienți (123, numai în ultima săptămână), Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș dă asigurări că virusul gripal nu a ajuns pe teritoriul județului nostru. În schimb, în decurs de o săptămână au fost înregistrate sute de cazuri de viroze.

CITEȘTE ȘI: O nouă asociere în România, după apariţia Alianţei Vestului: A fost anunţată Provincia Transilvania de Nord

”În perioada 3 – 9 decembrie, medicii au raportat 2.064 de viroze cu 54 de internări, 363 de pneumonii cu 56 de spitalizări și nici un caz de gripă. Sunt valori ce se încadrează în parametrii așteptați pentru sezonul rece.

Recomandările medicale se mențin”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș. Specialiștii din autoritatea sanitară recomandă populației pentru protecția sănătății în perioada sezonului rece și pentru prevenirea îmbolnăvirilor evitarea contactului direct cu persoanele bolnave dar și a zonelor aglomerate.

CITEȘTE ȘI: S-a surpat asfaltul între Neudorf şi Timiş

Totodată, este indicat ca persoanele să evite să stea în frig o perioadă mai mare de două ore.

În plus, medicii atrag atenția că, contrar credinței populare, excesul de alcool provoacă vasodilatație și predispune mult mai repede organismul la degerături (reacții la frig).

În ceea ce privește îmbrăcămintea, populația este sfătuită să aleagă haine călduroase, în detrimentul celor groase, pentru a-i da voie organismului să respire. Alte recomandări: consumați multe lichide calde (ceaiuri, supe), faceți mișcare ori de câte ori aveți ocazia, utilizați batiste de unică folosință pentru tuse și strănut, în contactul direct respectați distanța de măcar o jumătate de braț față de persoana de lângă dumneavoastră, consumați fructe și legume de sezon, mai multă lămâie și luați suplimente cu vitamina C, nu supraalimentați organismul, aerisiți periodic locuința și mediul de lucru, respectați medicația în cazul afecțiunilor cronice, păstrați legătura cu medicul de familie, vaccinați-vă împotriva gripei, nu neglijați igiena personală zilnică și purtați încălțăminte comodă și călduroasă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns