S-a surpat asfaltul între Neudorf şi Timiş

Modernizarea drumului judeţean care face legătura între Neudorf şi judeţul Timiş pare să se lovească deja de anumite probleme.

Proiectul, finanţat din fonduri europene, prin ADR Vest, a ajuns la faza primului strat de asfalt, cel de legătură.

Numai că asfaltul respectiv a cedat.

CITEȘTE ȘI: O nouă asociere în România, după apariţia Alianţei Vestului: A fost anunţată Provincia Transilvania de Nord

 

„Traficul a fost reluat prea repede, de aceea a cedat asfaltul”, ne-au spus reprezentanţi ai constructorului, aflaţi pe şantier.

Aceştia spun că asfaltul era proaspăt turnat şi, din cauza traficului greu din zonă, drumul a cedat.

„Nu este o problemă foarte gravă, îl vom reface”, ne-au mai spus oamenii de pe şantier.

În schimb, o altă persoană, care lucrează în domeniu, spune că problema este mult mai spinoasă decât atât.

CITEȘTE ȘI: Cele patru soluții găsite de români pentru a nu mai lua amenzi în Italia

„Acolo nu este vorba despre asfalt cald. Un asfalt care nu s-a întărit formează burduşiri, denivelări, nu se surpă, cum s-a întâmplat pe drumul Neudor-limită de judeţ Timiş.

Alta este problema: fundaţia şoselei.

Stratul suport nu este suficient, compactarea nu a fost realizată cum trebuie”, ne-a spus un arădean din breasla drumarilor.

În ceea ce priveşte reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, instituţie care este beneficiarul lucrării, aceştia spun că vor fi făcute analize şi teste de laborator în ceea ce priveşte calitatea lucrării.

„În prezent, drumul Neudorf-limită de judeţ Timiş este şantier. Noi vom realiza o serie de teste de calitate şi vom vedea dacă există probleme sau nu.

Un lucru este cert: în luna mai, anul viitor, drumul trebuie predat conform proiectului, cu specificaţiile pe care le-am cerut noi”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, scrie aradon.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “S-a surpat asfaltul între Neudorf şi Timiş

  1. Sectorul de drum invocat in articol,cat si portiunea pana la intrare in Alios(in litigiu ,intre jud.Arad si jud.Timis) constituie un alt exemplu de crasa incompetentasi dezinteres ! Stratul de rezistenta,trebuie consolidat,avand in vedere basculantele supraincarcate care vin dinspre balastiere spre Timisoara ! Vezi si adanciturile(ogase) lasate in asfalt, in sensul spre Timisoara!

Lasă un răspuns