Raed Arafat: „Am depăşit 500 de cazuri în secţiile ATI, capacitate încă există”. Ce spune despre introducerea de restricţii suplimentare

Raed Arafat anunță că IGSU verifică starea adăposturilor de protecţie civilă (video)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, că impactul de până acum al valului 5 al pandemiei de coronavirus nu este unul major şi nu impune suplimentarea paturilor, arătând că miercuri au fost internaţi 43 de pacienţi în ATI COVID, însă capacitate de preluare a acestor cazuri grave încă există.

„Din fericire, impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare. Astăzi am depăşit 500 de cazuri în secţiile de terapie intensivă, dar capacitate pentru preluare încă există. Monitorizăm foarte atent acest lucru. Cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă în continuare. Astăzi am avut 43 de pacienţi noi în terapie intensivă.

Sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă sau sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43. Dacă va continua impactul pe terapie intensivă, normal că ăsta e un semnal de alarmă că există un impact serios, mai ales că avem persoane nevaccinate vulnerabile. Nu toate formele sunt cauzate de Omicron, sunt şi forme cauzate de Delta.

CITEŞTE ŞI: La Craiova se poate. La Timișoara, se vrea? Municipiul condus de Olguţa Vasilescu a achiziţionat, cu bani europeni, 80.000 de teste RT-PCR şi testează gratuit cetăţenii

Rolul nostru este să ne pregătim să creştem capacitatea, dacă este nevoie, în continuu”, a spus Raed Arafat într-o conferinţă de presă, potrivit observatornews.ro.

În context, şeful DSU a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare, însă a reiterat necesitatea ca măsurile care sunt în vigoare să fie respectate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Raed Arafat: „Am depăşit 500 de cazuri în secţiile ATI, capacitate încă există”. Ce spune despre introducerea de restricţii suplimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *