Mai multe clase în învățământul profesional timișean în anul școlar următor

Mai multe clase în învățământul profesional timișean în anul școlar următor

Mai multe clase în învățământul profesional timișean în anul școlar următor.

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș a avizat Planul de școlarizare pentru anul 2022/2023, pe baza propunerilor făcute de unitățile de învățământ din județ.

CITEȘTE ȘI: Varianta Omicron se manifestă diferit în cazul persoanelor vaccinate. Simptome esențiale

Astfel, 4.650 de formațiuni de studiu, începând de la creșă (în subordinea inspectoratului școlar au trecut patru creșe din județul Timiș – de la Gottlob, Cenad, Gătaia și Deta) până la învățământul postliceal inclusiv, se preconizează a fi înființate în această toamnă.

Numărul claselor pregătitoare, configurat pe baza numărului de preșcolari care sunt înscriși în grupa mare, va fi mai mic, respectiv de 287 față de 294 în prezent. Pentru liceu și învățământ profesional, însă, au fost avizate 212 clase, cu 31 mai multe față de cele existente, dat fiind faptul că vor fi cu aproximativ 1.000 de absolvenți de clasa a VIII-a mai mulți față de anul trecut.

De asemenea, formațiunile de studiu din învățământul profesional și profesional dual vor fi mai multe (de la 31 la 46).

De menționat este faptul că înființarea de noi clase cu noi specializări în sistemul de învățământ profesional și profesional dual sau în cadrul liceelor tehnologice se poate realiza pe baza solicitărilor transmise de agenții economici inspectoratului școlar.

Un exemplu recent în acest sens îl constituie înființarea, începând cu anul școlar următor, a unei clase cu profil de tehnician veterinar în cadrul Colegiului Național de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde”, pe baza identificării nevoii de forță de muncă în domeniu de către compania Smithfield.

Planul de școlarizare urmează a fi aprobat de Ministerul Educației.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *