Protestul taximetriștilor a blocat Timișoara

protest taximetristi 2

Anunțat la nivel național ca o mișcare de protest împotriva serviciilor de transport pentru persoane Uber și Taxify, protestul taximetriștilor a blocat, astăzi, traficul rutier din Timișoara.

Mașinile taximetriștilor s-au înșirat ieri, între orele 10 și 15, pe traseul Aleea Ripensia – Aleea Studenților – Str. Michelangelo – str. Hector – str. Oituz – Calea Al. I. Cuza – Piața Consiliul Europei – Calea Aradului – Str. Amurgului – str. Demetriade – str. A. Imbroane – str. M. Kogălniceanu – bd. Take Ionescu – bd. I. C. Brătianu – str. 20 Decembrie – bd. Regele Ferdinand.

CITEȘTE ȘI. Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Protestul este organizat, la nivel național, de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), care reclamă lipsa de reacție a guvernului la cerințele transportatorilor autorizați ce își desfășoară activitatea legal.

„Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea taximetriei sintagma în mod repetat, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al transporturilor și demis recent.

CITEȘTE ȘI: Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă pentru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din transporturi.

Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online”, susține liderul COTAR, Vasile Ștefănescu.

CITEȘTE ȘI: Atenție – Un nou tip de escrocherie vizează utilizatorii de WhatsApp

Potrivit acestuia, sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar „UBER ,Taxify, Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru transporturi și taximetrie”.

Participanții „nevinovați” la trafic, adică timișorenii care au avut de mers cu treabă prin oraș, au devenit victime colaterale ale protestului, iar comentariile de pe grupul Info Trafic jud. Timiș au curs:

„De asta avem nevoie, să moară unii, ca să trăiască alții bine. Blocat absolut tot în zona Mărăști, mall, Take Ionescu”; „Să-și respecte clienții, să-şi curețe maşinile de mizerii şi de mirosuri de fum de țigară, să vorbească frumos cu clienții, asta trebuie să verifice şefii lor şi după aia să ceară drepturi, nu pe străzi să paralizeze oraşul, la primărie, că ăia au semnat autorizațiile de taxi!!!”; „Bravo, băieții mei, sunt mândru de voi, sper doar să rămâneți și voi blocați cu orele, să nu mai puteți merge nici acasă, că de rezolvat nu o să rezolvați nimic”. În general, comentariile au fost în defavoarea taximetriștilor, iar organele de poliție nu au fost inspirate în dirijarea circulației.

Protestul s-a desfășurat, astăzi, între orele 10 și 15, iar mâine Timișoara va fi din nou blocată.

Marșul autoturismelor va porni tot din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu”, pe traseul Bd. Sudului – bd. Liviu Rebreanu – sens AEM – bd. Iosif Bulbuca – str. Șt. O. Iosif – str. A. Șaguna – Calea Dorobanților – str. Spitalul Noi – str. A. Imbroane – str. Kogălniceanu – bd. Take Ionescu – str. L. Filipescu – Bd. Revoluției – str. I. C. Brătianu – str. 20 Decembrie – bd. Regele Ferdinand.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *