Proteste în Belgia, din cauza creșterii costului vieții

Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară. S-a interzis companiilor aeriene să le vândă bilete

O zi de greve în Belgia din cauza creșterii costului vieții a forțat, luni, aeroportul din Bruxelles să anuleze toate plecările și a oprit numeroase servicii de transport din întreaga țară, relatează Reuters.

Sindicatele au declarat că se așteaptă ca zeci de mii de persoane să participe la un protest la Bruxelles. Serviciile de tansport pe calea ferată au funcționat parțial, pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.

Aeroportul din Bruxelles a declarat că nu a putut permite plecarea zborurilor de pasageri, deoarece acțiunea sindicală s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local a funcționat cu servicii minime.

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile puternice ale prețurilor, în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a afectat aprovizionarea cu cereale și a provocat o creștere a costului energiei.

Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că lucrătorii belgieni sunt mai bine protejați decât omologii din majoritatea celorlalte țări ale Uniunii Europene, deoarece salariile sunt indexate cu rata inflației.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt cei 560.000 de români cărora ANAF vrea să le controleze averile. Lucian Heiuș: „Șmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe care le afişează. Venim după voi!”

El a declarat pentru postul public de televiziune RTBF că guvernul a prelungit până la sfârșitul anului măsurile de reducere a taxelor pentru gaz, electricitate și combustibil, conform Mediafax.

Foto: Ştirile ProTv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *