Cei născuţi după 1979, risc mai mare de a contracta variola maimuței. Primele simptome. Explicațiile medicului Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu explică cum se manifestă noile tipuri de gripă: cei care au avut Covid-19 sunt predispuși

Persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea împotriva variolei umane, au un risc mare de a contracta infecția virală cauzată de virusul variolei maimuței, explică medicul Adrian Marinescu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80 – 85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a infecta. Și altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a declarat medicul Marinescu, conform observatornews.ro.

Medicul Adrian Marinescu a explicat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că există „două variante de virus atunci când vorbim de variola maimuței. Este varianta din Africa de Vest care mai blândă ca formă și înseamnă o mortalitate mult sub 1%. Sunt cazurile pe care le avem acum în afara Africii. Și a doua variantă e cea din Congo, adică Africa Centrală, unde într-adevăr vorbim de o mortalitate mai mare, de 10 la sută. Din fericire, nu avem astfel de cazuri în afara Africii”.

CITEŞTE ŞI: Numărul cazurilor Covid-19 crește din nou în România. Anunț făcut de ministrul Sănătății

În lume s-au înregistrat aproximativ 1.600 de cazuri de variola maimuței, iar în România doar patru. Potrivit medicului Marinescu, la noi, „scenariul epidemiei e extrem de mic. Aș spune că e improbabilă această teorie, pentru că se transmite foarte greu și, așa cum s-a văzut peste tot în țările din Europa, și nu numai, au fost cazuri izolate și a fost de fapt un contact direct cu un caz confirmat”.

Variola maimuţei, primele simptome

Simptomele variolei maimuței, înainte de a apărea erupția cutanată, sunt: febră, dureri în gât, dureri musculare, stare generală proastă, ganglioni inflamați. În momentul în care apare și erupția cu vezicule trebuie să ne prezentăm la medic, „care practic să confirme că e o suspiciune sau nu. Și de aici parte de confirmare dacă e cazul”.

Continuarea pe observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *