Cei născuţi după 1979, risc mai mare de a contracta variola maimuței. Primele simptome. Explicațiile medicului Adrian Marinescu

Marinescu, despre cazurile de gripă: Acesta este medicamentul care te ridică din pat

Persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea împotriva variolei umane, au un risc mare de a contracta infecția virală cauzată de virusul variolei maimuței, explică medicul Adrian Marinescu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80 – 85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a infecta. Și altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a declarat medicul Marinescu, conform observatornews.ro.

Medicul Adrian Marinescu a explicat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că există „două variante de virus atunci când vorbim de variola maimuței. Este varianta din Africa de Vest care mai blândă ca formă și înseamnă o mortalitate mult sub 1%. Sunt cazurile pe care le avem acum în afara Africii. Și a doua variantă e cea din Congo, adică Africa Centrală, unde într-adevăr vorbim de o mortalitate mai mare, de 10 la sută. Din fericire, nu avem astfel de cazuri în afara Africii”.

CITEŞTE ŞI: Numărul cazurilor Covid-19 crește din nou în România. Anunț făcut de ministrul Sănătății

În lume s-au înregistrat aproximativ 1.600 de cazuri de variola maimuței, iar în România doar patru. Potrivit medicului Marinescu, la noi, „scenariul epidemiei e extrem de mic. Aș spune că e improbabilă această teorie, pentru că se transmite foarte greu și, așa cum s-a văzut peste tot în țările din Europa, și nu numai, au fost cazuri izolate și a fost de fapt un contact direct cu un caz confirmat”.

Variola maimuţei, primele simptome

Simptomele variolei maimuței, înainte de a apărea erupția cutanată, sunt: febră, dureri în gât, dureri musculare, stare generală proastă, ganglioni inflamați. În momentul în care apare și erupția cu vezicule trebuie să ne prezentăm la medic, „care practic să confirme că e o suspiciune sau nu. Și de aici parte de confirmare dacă e cazul”.

Continuarea pe observatornews.ro


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *