Protest spontan la „Finanţe”

protest finante 1

Angajaţii ANAF Timiş au întrerupt, luni, programul de lucru, nemulţumiţi de proiectul Legii unice a salarizării. Potrivit Virginiei Duţu, lider sindical, finanţiştii sunt afectaţi serios la salarii, urmând a încasa sume mai mici decât înaintea lansării acestui act normativ aşteptat cu atâta interes.

Astfel, un director va avea cu 3.000 de lei mai puţin, în timp ce leafa unui inspector va fi diminuată chiar şi cu 700 de lei.

„Un sufleor va câştiga mai bine decât un inspector la finanţe. Nu e normal, pentru că importanţa socială a muncii noastre este mai mare”, a declarat Virginia Duţu.

Totodată, o altă revendicare este legată de discrepaneţele salariale dintre angajaţii de la centru şi cei din teritoriu, primii având câştiguri cu 30-60 la sută mai mari. Protestatarii au închis uşile de la sediul ANAF din Piaţa 700, stârnind indignarea contribuabililor care aveau de rezolvat diverse probleme în instituţie.

A fost nevoie chiar de intervenţia jandarmilor şi a poliţiei pentru a potoli spiritele, destul de aprinse, atât în rândul finanţiştilor, cât şi în cel al protestatarilor. Lidera sindicală a declarat că a transmis prefectului nemulţumirile şi că acesta le-a comunicat să reia programul cu publicul, însă angajaţii nu sunt dispuşi să facă acest compromis. Proteste similare au loc în întreaga ţară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns