Protest cu pancarte în faţa Filarmonicii „Banatul”

După ce conflictul de muncă izbucnit la Filarmonica de Stat „Banatul” din Timișoara a ajuns marți în atenția Comisiei Europene, prezentat fiind în cadrul Plenarei Comitetului de Dialog Social Artele Spectacolului, sindicaliștii din instituție au hotărât să-și continue astăzi protestul ieșind cu pancarte în fața acesteia, în timp ce cea de-a treia rundă de negocieri cu directorul Filarmonicii, Ioan Coriolan Gârboni, era încă în desfășurare.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte Sfăt, scandal în fața unui restaurant de fițe! Bruneta a făcut instrucţie cu un bărbat

Nemulțumirile din rândul unei părți a angajaților, generate de eșecul discuțiilor dintre salariați și conducere privind încheierea contractului colectiv de muncă, au făcut ca, încă de vineri, la „Banatul” să izbucnească greva generală, ceea ce a perturbat seara de începere a noii stagiuni, al cărei program anunțat în avans a fost înlocuit în ultimul moment.

CITEȘTE ȘI: Sute de infecţii nosocomiale în spitalele din judeţele Timiş şi Caraş-Severin!

„Dintre cei 191 de angajaţi ai filarmonicii, o treime (62 persoane) au hotărât să declanşeze greva. Astfel, 42 de membri ai din orchestrei, nouă din cor şi cinci din personalului auxiliar şi administrativ se află în grevă, dar şi 15 colegi sunt în concediu medical, (probabil răpuşi de această gripă tomnatică).

De aceea, am fost nevoiţi să luam decizia schimbarii programului”, a anunţat, în deschiderea stagiunii, directorul Ioan Corional Gârboni, cerând publicului scuze pentru modificările survenite în structura serii de concert.

CITEȘTE ȘI: Este cea mai bogată româncă. Are mai mulți bani decât trei milionari de top la un loc

Luni dimineață, sindicaliștii s-au întâlnit cu directorul, la o rundă de negocieri care a durat circa cinci ore.

Inconcludent, dialogul a fost reluat marți, pentru ca ieri să aibă loc o nouă întâlnire. Chiar în timpul acesteia, o parte dintre protestatari au ieșit în fața filarmonicii şi au manifestat în tăcere, purtând pancarte cu inscripţii precum „Salvaţi muzica” „Filarmonica suntem noi”, „Stop abuzurilor”, „Vrem respect din partea autorităților”.

CITEȘTE ȘI: Cât ajunge să câștige lunar un curier de mâncare pe bicicletă. Rapiditatea aduce bacșișuri mari

Sindicaliştii sunt hotărâţi să-şi continue acţiunea până în 18 octombrie, şi ameninţă că, dacă revendicările nu le vor fi soluţionate până la acea dată, vor intra în grevă pe termen nedeterminat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Protest cu pancarte în faţa Filarmonicii „Banatul”

  1. Daca Garboni cedeaza , gata cu firmele CAPUSA prin care se scurg banii din ,, cantarile“ facute pentru interesele proprii.
    Un mare gunoi tinut in brate de CROMOPLATIN

Lasă un răspuns