Micii sportivi, în competiţie la „Cupa 100 România”

Lions Club Timişoara Dinamic Plus organizează joi, cu începere de la ora 17, la baza sportivă a CSŞ Bega, întrecerea sportivă „Cupa 100 România”.

Cei 140 de copii care şi-au anunţat participarea vor juca fotbal, rugby şi volei.

La prima disciplină vor fi patru echipe alcătuite din câte 15 participanţi – LPS Banatul, Atletico, Ripensia şi CSŞ Bega. La competiţia de rugby, cei mici provin de la liceul „Auto” şi de la şcoala din Liebling. Alte trei formaţii sunt înscrise în concursul de volei.

„Este un concurs sportiv cu nouă echipe de volei, fotbal şi rugby. Vor participa 140 de copii, am dorit să avem de la cea mai mică generaţie până la cea mai mare. Vom premia cele nouă echipe cu cupe, este o acţiune exclusivă a Lions Club Timişoara Dinamic Plus. Copiii şi cadrele didactice care vor participa la această competiţie, 200 în total, vor primi diplome”, ne-a declarat Ana Crâsneanu, preşedintele-fondator al Lions Club Timişoara Dinamic Plus.

„Competiţia se adresează copiilor şi este organizată cu gândul la Marea Unire. Avem trei discipline sportive, ideea este să-i aducem pe copii să facă mişcare. Cei mici vor fi îmbrăcaţi cu tricouri în culorile roşu, galben şi albastru”, ne-a spus, la rândul său, Constantin Osain, inspector de educaţie fizică şi sport şi membru al Lions Club Timişoara Dinamic Club.

Ana Crâsneanu ne-a vorbit şi despre alte activităţi de voluntariat ale clubului pe care îl conduce: „Vinerea trecută am avut, tot sub egida România 100, o activitate la şcoala din Ghiroda împreună cu Asociaţia Pro Datina şi cu consiliul local al acestei comune. Au fost concursuri istorice şi sportive, le-am acordat copiilor premii constând în cărţi, iar Primăria Ghiroda le va oferi celor 28 de câştigători o excursie la Alba Iulia în zilele de 18 şi 19 octombrie. Tot în această lună, în 26, de la ora 14, cu sprijinul unei alte asociaţii, ASOCULT Voiteg, şi graţie familiei Cazan, care s-a ocupat de amenajarea unui muzeu tradiţional, vom organiza un mic program artistic în cadrul Sărbătorii Dovleacului. Vom avea şi un concurs cu plăcinte de dovleac. Am mai organizat împreună cu primăria locală ziua acestei comune, ne-a ajutat colega noastră Camelia Fogaş şi am avut multe activităţi cu copiii. Săptămâna trecută am subvenţionat corul de copii de la şcoala gimnazială din Bucovăţ, am fost parteneri alături de alţi sponsori din Timişoara pentru festivaluri la Nis şi Belgrad. A fost singurul cor din România prezent acolo. Noi facem foarte multe activităţi de voluntariat, în primul rând pentru educaţie, dar şi în alte domenii. Suntem un club tânăr, înfiinţat în 20 aprilie 2018, cu 70 de membri şi mulţi alţii pe lista de aşteptare. În perioada scursă de la înfiinţare am făcut peste 150 de acţiuni de voluntariat, mai mici şi mai mari. Lucrăm pe comisii, avem colegi activi în tot judeţul. Avem şi proiecte de anvergură mare. În data de 1 iulie am terminat marcarea unui traseu turistic la Nădrag, de la tabără până la cascadă. Vrem să ne ocupăm de acea zonă, urmează şi alte proiecte acolo. Octombrie este o lună pe care am dedicat-o vederii. Avem multe activităţi preventive în şcoli pentru a depista la copiii de până în opt ani deficienţele de vedere şi pentru a-i îndruma spre medici. În cazul familiilor sărace, noi cumpărăm ochelarii pentru copii”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns