Proiectul BRUA avansează în ritm alert în Județul Timiș.

Alimentarea cu gaz a cetățenilor din județul Timiș poate fi asigurată prin gazoductul construit pe coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA).

CITEȘTE ȘI: Anchetă după moartea unei paciente. Medicul de gardă nici nu s-ar fi ridicat de pe scaun să o ajute

Lucrările pe teritoriul Timișului se desfășoară într-un ritm susținut pentru a putea fi respectat termenul de finalizare stabilit la 31 decembrie 2019, a anunțat președintele CJT, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Accident cu patru morți în Timiș

Faza 1 a proiectului presupune construcţia conductei de transport gaze naturale Podişor-Recaş, în lungime de 479 de kilometri și va asigura fluxul de gaze naturale cu Ungaria, prin interconectorul Horia-Csanadpalota şi cu Bulgaria, prin interconectorul Giurgiu-Ruse.

„La nivelul județului Timiș îmi doresc să beneficiem la maximum de acest proiect și deja am demarat procedurile de constituire a cinci asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI), din care vor face parte mai multe primării și consiliul județean.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu a explodat după atacul la Mitropolitul Banatului: ‘Este de neînţeles, lipsit de substanţă şi bun simţ’

Aceasta este singura posibilitate legală de a putea asigura comunităților acces la gaz din conducta BRUA, iar acum stabilim exact primariile care doresc să facă parte din aceste ADI, fiind vorba despre localități care nu au rețea de gaz sau nu își pot extinde rețeaua existentă.

CITEȘTE ȘI: Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

Scopul este de a finanța și contracta un studiu de fezabilitate care, după avizarea de către ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – n.r.), va fi predat TRANSGAZ, care va realiza lucrările de transport al gazelor naturale.

Sunt sigur că vom reuși împreună să ducem la bun sfârșit acest proiect de mare impact asupra societății timișene”, a declarat Călin Dobra.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns