Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

mormant

Toate pensiile vor fi virate pe card de anul viitor. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici vrea ca statul să nu mai cheltuiască 600 milioane lei pe an pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română.

Din 2019, punctul de pensie va creşte cu 15% şi va ajunge la 1.265 lei. Nu este singura schimbare pregătită de Guvern.

CITEȘTE ȘI: 15 ani de puşcărie pentru tânărul care şi-a ucis iubita

Ministrul de Finanțe vrea ca toate pensiile să fie trecute pe card, măsură ce va viza aproximativ 3 milioane de pensionari.

Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română, pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

CITEȘTE ȘI: Maria Grapini a răbufnit după referendum: A fost ca un duș rece. Am cheltuit bani cu drag

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul.

Ministrul de Finanțe a declarat că dorește să renunțe la serviciile Poștei Române, pentru ca toate pensiile să fie primite pe card. Decizia va fi luată chiar de anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor la DC News Live.

CITEȘTE ȘI: Gest de normalitate într-o localitate timișeană

În acest scop, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să își treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoțite de comisioane, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

  1. Inovativ, si baba Floarea de la Cucuietii din Deal va merge 30km pana la ATM?
    sau bancile vor instala cate un bankomat in fiecare sat?

    1. Baba Floarea de la Cucuietii din Deal o să comande de la eMAG și va face plata cu cardul iar curierul îi va aduce coletul la ușă.

      1. Wireless pentru fiecare catun cu wc in spatele bordeiului… asa ne paste dragi pensionari! Inca 2-3 inovatii de genul si adio cataplasme cu malai, comprese cu varza cruda, crema de galbenele…etc… intram in rand cu lumea, ce mai!!!!

  2. OARE DE CE TOTI PENSIONARII DIN SUEDIA-NORVEGIA ETC,NU COMENTEAZA DESPRE ACEASTA REGULA,NOI TOT TIMPUL TREBUIE SA GASIM MOTIVE,SUNTEM DE TOT RASU,DACA VINE HOTU SI FURA BANI DIN CASA CUM E?ATUNCI SPUNETI CA CE BINE ERA SA AM BANII PE CARD.HAI PA CA M-AM SATURAT DE PENSIONARI.

Lasă un răspuns