Mesaje de susținere pentru Mitropolitul Banatului

După ce fostul diplomat Vasile Popovici a cerut demisia Mitropolitului Banatului pentru eșecul referendumului, mai multe persoane publice au sărit în apărerea lui ÎPS Ioan Selejan.

Ieri, Sorin Grindeanu a publicat pe contul său de Facebook un mesaj de susținere a mitropolitului, venind, apoi rândul primarului Timișorei, Nicolae Robu și al președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

”Constat că vina eșecului referendumului de ieri este aruncată de unii asupra bisericii, cu precădere -chiar aproape exclusiv am putea spune!- asupra bisericii ortodoxe române. Haideți să lămurim lucrurile (…)

A impus Patriarhul PFP Daniel, a impus Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, majorității politice PSD-ALDE, să organizeze referendumul? Nu, n-aveau cum să impună!

CITEȘTE ȘI: Un polițist timișorean a pus bazele unei aplicații mobile care ar putea avea impact pe plan mondial

Că au cerut, e altceva! Au cerut TOATE cultele creștine din România! Guvernul PSD-ALDE ar fi trebuit, însă, să facă un sondaj și, în baza sondajului, să explice capilor acestor culte că poporul nu este interesat de subiect și, ca atare, referendumul nu va fi organizat! Aceeași explicație trebuia dată și partidelor, organizațiilor civice și semnatarilor pt referendum. Sunt convins că toată lumea ar fi înțeles!

ÎPS Mitropolitul Banatului Ioan Selejan este un om excepțional, un om care își face datoria cu vârf și îndesat, un om care nu se limitează la fișa postului pe care-l ocupă, ci se implică să ajute cu tot ce poate comunitatea din care face parte!

Eu îi mulțumesc public pt tot ce a făcut, s-a zbătut să facă, se zbate și face pt Timișoara și pt jud. Timiș.

CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo pe două săptămâni. Toamna frumoasă se prelungeşte în Banat. Când se întorc ploile

Adeseori, vorbim la telefon la ore târzii, de pe drumuri, de pe drumurile județului, de pe drumurile țării, bătute și unele și altele de amândoi, numai și numai în interes public!

La fel, capii celorlalte biserici: romano-catolice, greco-catolice, neoprotestante, cu toții au un aport pozitiv în societate, cel puțin în comunitatea timișoreană.

Nu merită să-i blamăm!

CITEȘTE ȘI: Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

Este o realitate, însă, a României de astăzi și nu numai: “omul de tip nou” nu mai urmează fața bisericească așa cum se întâmpla altădată! Iar cine mizează pe contrariu, se va trezi mai devreme sau mai târziu sub un duș rece! Așa sunt vremurile!

Comunismul a încercat jumătate de secol să creeze “omul de tip nou”, în viziunea lui, desigur. N-a reușit! Societatea liberă, chiar libertină, putem spune, ajutată și de noile tehnologii IT&C, a reușit, în schimb.

Evident, un “om nou” de o cu totul altă factură decât cel vrut de comuniști! Cine face abstracție de acest “om nou”, gândit în anumite laboratoare sau rezultat pur și simplu într-un proces “free running” -eu zău că nu mă pot pronunța-, se va trezi și el, mai devreme sau mai târziu, sub un duș rece!

CITEȘTE ȘI: „Ajustări” în denumirea unor școli timișorene

“Omul nou” de astăzi trebuie respectat, trebuie tratat ținând seamă de așteptările, de nevoile lui, egal cu omul clasicizat, egal, nu mai presus!”, a scris Nicolae Robu pe contul oficial de Facebook.

”Sunt și rămân un om cu frică de Dumnezeu și un apropiat al Înaltpreasfinției Sale Ioan, Mitropolitul Banatului.

L-am cunoscut pe Înaltpreasfinția Sa încă de la venirea sa în Banat, într-un moment greu pentru comunitatea nostră, care tocmai se despărțise de unul dintre simbolurile sale, de Mitropolitul Nicolae.

Cred că toți am fost extrem de binecuvântați când am văzut decizia Sinodului privind alegerea noului Mitropolit al Banatului, în persoana lui Ioan Selejan.

După câțiva ani de la acel moment consider că a fost cea mai potrivită și înțeleaptă alegere, personalitatea Mitropolitului Ioan fiind îmbrățișată cu multă căldură de oamenii din Banat.

Biserica a fost și va rămâne un factor de echilibru în societate, iar presiunea din ultima perioadă vine tocmai să șubrezească fundamentele clădite cu multă trudă de înaintașii noștri.

Nu cred că oportuniști de profesie, șacali ai tranziției pot strica rânduiala comunității noastre.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Călin Dobra pe Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mesaje de susținere pentru Mitropolitul Banatului

  1. Nu prea este clar (delimitat) ce a declarat unul sau altul,dar este clar că fiecare este un agramat şi un prost, aşa cum sunt păcate majoritatea politicienilor noștri de azi.

Lasă un răspuns