Proiecte de investiții majore în comuna Dudeștii Noi

Energia geotermală revine în atenție, într-o comună din apropierea Timișoarei

Începută anul trecut, a doua clădire administrativă a comunei Dudeștii Noi va găzdui, după finalizare, posturile poliției locale și a celei naționale, precum și alte servicii de interes pentru comunitate. În fața acestei clădiri va fi amenajată o piață, care se va constitui într-un loc de întâlnire pentru cetățeni.

Amplasamentul se află în centrul localității, lângă arena sportivă. Investiția, în valoare de 1,2 milioane de lei, este finanțată din bugetul local.

Un alt proiect de anvergură aflat în derulare, care beneficiază însă de fonduri europene în sumă de 1,5 milioane de euro, este cel de reabilitare a bisericii romano-catolice. În cadrul acestuia, pe lângă lucrările de reabilitare ale acestui edificiu, se va construi și o sală de conferințe, beneficiare fiind principalele instituții ale comunei – primăria, școala, biserica, iar casa parohială va fi reabilitată și amenajată ca spațiu expozițional.

Grădina bisericii va fi, de asemenea, transformată în parc, astfel încât întregul ansamblu să devină un veritabil centru de atracție al comunei.

Un al treilea proiect în desfășurare vizează realizarea de alei pietonale și piste pentru biciclete, în mod etapizat, pe străzile deja asfaltate. Până în prezent au fost amenajate astfel patru străzi. De menționat că, printr-un proiect european, a fost înființată o firmă de economie socială care realizează pavaje, necesare la aceste amenajări.

Există, însă, un impedinent în asigurarea activității acesteia, câtă vreme legislația nu prevede participarea cu prioritate a unor astfel de firme la achizițiile publice.

Dacă mai adaugăm și un alt obiectiv al administrației locale, care a constat în plantarea a 2.500 de arbori în această primăvară în pădurea înființată în urmă cu zece ani, dar și că la toamnă alți 10.000 de puieți urmează să fie plantați, atunci avem o imagine suficient de edificatoare a preocupărilor investiționale din această comună din apropierea Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *