Terenuri de vânzare cu 20-45 euro/mp, într-o comună de lângă Timişoara! Vor fi 2.000 de parcele într-un nou PUZ

Cu 280 de autorizații de construire emise de primărie anul trecut, o comună de lângă Timişoara se înscrie în rândul comunelor timișene dinamice în privința dezvoltării imobiliare. Atractivitatea vine nu doar din geografia locului, ci și din faptul că prețul terenurilor poate fi considerat mai mic, comparativ cu alte localități care au cunoscut expansiunea rezidențială.

Astfel, în comuna Bucovăţ, metrul pătrat de teren pentru construcții se vinde în cele două localități componente (reședința comunei și satul Bazoșu Nou), în vetrele vechi, cu 40-45 de euro, iar în noile PUZ-uri (planuri urbanistice de zonă), cu 20-35 de euro.

Conform primarului Tiberiu Jivan, 40 la sută din populația actuală o reprezintă mai nou-veniții în comună. Aceștia provin din județe ca Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Alba și Bihor, dar și din Republica Moldova și din țări arabe. Cei mai mulți dintre ei, însă, se recomandă timișoreni, locuind o vreme în municipiu.

Dacă vorbim despre dezvoltarea imobiliară, atunci trebuie menționat că actualmente în cele două sate sunt circa 1.100 de numere de casă, dar și că numai în PUZ-ul privat de lângă noul cartier Maria Parc, vor fi diponibile pentru construirea de locuințe alte 2.000 parcele.

În calea expansiunii rezidențiale sunt, însă, și destul de multe piedici, deși autoritățile au stabilit condiții pentru emiterea autorizațiilor de construire, obligându-i pe dezvoltatorii imobiliari să asigure extinderea utilităților (apă-canal, gaz) și să realizeze drumuri pietruite.

Cel mai dificil în materie de utilități pare a fi aducerea în aceste PUZ-uri a curentului electric pentru că furnizorul nu găsește soluții mai simple, obținerea avizelor necesare durând și costând foarte mult. Dacă-i întrebi pe edili, în ciuda progreselor făcute, ei vor mai avea și pe viitor de asfaltat kilometri de carosabil, pentru că apar, an de an, noi străzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.