Proiecte de investiții într-o comună timișeană

teremia mare 1

Comuna Teremia Mare, una dintre unitățile administrative timișene care au înregistrat întârzieri în modernizarea infrastructurii, vine puternic din urmă, ajutată și de câteva finanțări guvernamentale, care au fost obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II.

CITEȘTE ȘI: Razie de amploare la ieșirea din Timișoara

Astfel, s-au primit bani pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în satul aparținător Teremia Mică și pentru construirea a două grădinițe noi, una în aceeași localitate și alta în reședința comunei.

Au fost primiți circa 2,2 milioane de lei pentru rețeaua de apă, sistemul cuprinzând pe lângă rețeaua de conducte, o stație de tratare și contorizarea individuală la fiecare gospodărie.

CITEȘTE ȘI: Furt din greşeală: Hoţul din Timişoara a confundat, în Oradea, BMW-ul pe care trebuia să-l fure

La Teremia Mare se va realiza o clădire cu parter plus două etaje care va găzdui grădinița cu program prelungit cu șase grupe, iar la Teremia Mică, o altă clădire, în același regim de înălțime, în care va funcțiune o unitate preșcolară similară pentru trei grupe.

Pentru aceste două obiective sunt alocate aproape 3,4 milioane de lei și, respectiv, 2,3 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Fratele lui Mirel Rădoi va fi transferat la un spital din Timişoara la cererea familiei

Trebuie menționat că în comuna care cuprinde, pe lângă cele două localități și satul Nerău, trăiesc circa 4.200 de persoane.

În privința populației școlare, este suficient să spunem că în Teremia Mare se nasc anual 50-60 de copii, iar în Teremia Mică, 20 de copii.

Cum cei mai mulți dintre părinții acestora fac naveta la unitățile industriale din Jimbolia sau Sânnicolau Mare, aceste obiective se justifică și prin faptul că vor constitui un real sprijin pentru ca aceștia să-și desfășoare activitatea profesională de zi cu zi fără griji.

Alte trei proiecte se află în așteptare pentru obținerea unor noi finanțări din fonduri guvernamentale de dezvoltare la următoarea ediție a PNDL: înființarea sistemului de canalizare, realizarea unui complex școlar pentru clasele 0-VIII și asfaltarea a zece kilometri de străzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Proiecte de investiții într-o comună timișeană

 1. Siguuur! Si la Nerău vor să închidă școala, foarte frumos! Suntem satul nimănui!! Am impresia ca nici nu am avea primar! Suntem dați la o parte de tot, si in privința gunoiului, si asfaltarii, cu absolut tot! Tot mai bine era cu Breban!!!! 🤨

  1. La tine renovarea claselor 1-4 înseamnă închiderea școlii, ai o gândire de găină, ai auzit și tu un zvon și gata vrea sa închidă școala, ia-l pe Cosmin și pune-l cu tine în pat, dacă era mai bine cu el, și în teremia mare ce-o făcut Cosmin al tău 8 ani, îți spun eu nimic, sunteți prosti, nu dați la o parte, ce sa zică ăștia de la teremia atunci ca 8 ani n-o făcut nimic.

 2. Da ce o făcut Breban, pentru Nerau a făcut destul și în Teremia ne manca șerpii și eram într-o bezna totala acolo la Nerau a fost singurul sat care sa făcut în Teremia mare nu a făcut nimic acuma ca primaru ăsta face nici asa nui bine primar ca asta nici nu a fost și nici nu o sa mai fie

  1. Bai ghiocel ofilit, teremia mare are contorizare și neraul are, teremia mica nu are, deci tu ești unul din aia care nu apreciază ca se face, nu ai vrea sa fie apa gratis, prostule.

 3. Hai lasati-l in pace pe actualul Primar.
  Acest Primar pe langa faptul k are de 100 de ori mai multa inteligenta si corectitudine fata de B. COSMIN mai are si putere si responsabilitatea de a aduce comuna si satele la viata ceea ce B.C. bucata cu bucata a distrus.
  Si voi cei de la Nerau aveti rabdare ca va vine si voua randul.
  Nu sariti asa cu gura k nu e cazul, toate la timpul Lor.
  Mandatul nu sa terminat 😉

 4. Mda…50 de copii se nasc anual? Cine a declarat asta? Primarul „gospodar”? Au desfiintat posturi in invatamant , deoarece nu sunt destui copii si ei construiesc alte scoli. Drumurile cand le vor face? Avem noroiul pana la gat..Si gunoiul e pana la gat, de o vreme. Dar suntem „gospodari”.

  1. Și ce primarul de la teremia mare o desființat posturi, vorbești prostii, cu drumurile ai răbdare ca a-ți avut pe cosmin 8 ani și o asfaltat aproape nimic, acuma nu vreți și autobenzi, aveți răbdare, proiectul ii făcut, din 2016 trebuie aprobat de București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *