Profesorii vor schimbarea legii, după ce un cadru didactic a fost bătut de un elev la Lugoj

catalog elev

Un profesor din Lugoj a ajuns la spital, după ce un elev de 16 ani l-a bătut în curtea şcolii! Extrem de grav, cazul readuce în discuţii siguranţa dascălilor în şcoli. Profesori din toată ţara spun că se simt în pericol si cer să aibă prin lege acelaşi statut precum poliţiştii şi judecătorii. Astfel, poliţia i-ar putea pedepsi mai dur pe elevii şi pe părinţii violenţi.

CITEȘTE ȘI: Trubadurii din Timișoara au astăzi spectacol. Festivalul Cântăreților Stradali are loc în oraș

După ce profesorul de mecanică l-a prins fumând, elevul de clasa noua de la Liceul Aurel Vlaicu din Lugoj a ripostat violent. Incidentul s-a petrecut chiar în curtea şcolii. Iniţial, directoarea şcolii a dorit să muşamalizeze cazul şi nu a anunţat Inspectoratul Şcolar, însă acum s-a pornit o anchetă şi profesorul este cercetat disciplinar

Anul trecut, un elev de 16 ani din Teleorman a ajuns în spatele gratiilor după ce a pălmuit-o pe profesoara de educaţie civică. În ziua în care el era reţinut, un alt băiat din Miercurea Ciuc îşi agresa profesoara de biologie. Tot în clasă, în faţa colegilor săi.

Pentru protecţia cadrelor didactice, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere ca profesorii să aibă un statut similar cu cel al poliţiştilor sau al magistraţilor, de exemplu. Asta înseamnă că cei care agresează un cadru didactic vor avea dosar penal pentru ultraj.

Cornelia Stavri, vicepreşedinte FSLI: „Este vorba despre acest avantaj de a se sesiza imediat fapta, de a reclama fapta de către un/o terţă persoană care este martoră la această faptă, de un elev sau de un alt părinte”

Consiliul Elevilor şi Federaţia Naţională a Părinţilor refuză vehement legea.

Eugen Ilea, vicepreşedinte Federaţia Părinţilor: „Ne-am opus pentru că această lege ar proteja numai şi numai cadrele didactice. De ce nu există şi partea cealaltă pentru un astfel de statut?”

Tudor Panait, vicepreşedinte Consiliul Elevilor: „Suntem în situaţia în care părinţii şi elevii au o frică să spună dacă sunt agresaţi”

Pe lângă drepturi, statutul de autoritate publică presupune şi o serie de obligaţii din partea angajatului.

Dacă ar obţine statut de autoritate publică, atunci profesorul ar trebui să aibă acelaşi raport de muncă cu al unui funcţionar public, iar asta înseamnă în primul rând opt ore de muncă prestate în fiecare zi la şcoală. În plus, meditaţiile ar fi interzise prin lege pentru că s-ar suprapune cu activitatea de bază a funcţionarului public.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *