Primul film despre ”fenomenul Pitești” ajunge la Timișoara

După proiecțiile de gală din mai multe orașe, filmul lui Toma Enache, ”Între Chin și Amin”, ajunge la Timișoara, luni, 14 octombrie, ora 19, la Filarmonica Banatul. Alături de regizor, vor fi prezenți și actorii Constantin Cotimanis, Kira Hagi, Ana Pârvu, Vali V. Popescu și Ailioaiei Alin.

CITEȘTE ȘI: Profesorii vor schimbarea legii, după ce un cadru didactic a fost bătut de un elev la Lugoj

Intrarea la eveniment este liberă, iar invitațiile se găsesc la casieria filarmoniciiProaspăt selectat la Florence Film Awards, Buenos Aires International Film Festival, International Sound&Film Music Festival din Croația și prezent la Astra Film Festival 2019, ”Între Chin și Amin” aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste.

„Puține filme reușesc să surprindă adevărata dimensiune a răutății umane. Ultimul secol a fost marcat de cele mai negre episoade din istoria umanității, în care s-au petrecut lucruri oribile, greu de conceput de mintea umană. Oamenii însă au reușit să le facă față, devenind, uneori, chiar mai tari în credință. Un hibrid între dramă și film istoric, «Între Chin și Amin», regizat de Toma Enache, este povestea filmată cu măiestie a unui contrabasist care, după reîntoarcerea în țară, este arestat de regimul comunist și ținut captiv într-o închisoare în care deținuții sunt supuși unui proces de reeducare prin tortură.

Personajul principal parcurge un adevarat Drum al Crucii, care, în loc să-i stârpească credința creștină, i-o întărește. Jocul actorilor este autentic iar distribuția, inspirat aleasă, reușește să redea fidel suferința personajelor. Imaginea și montajul sunt foarte bine realizate iar regia conferă filmului anvergura une producții cu buget mare. S-a muncit mult pe partea de scenografie, unde decorul și costumele se evidențiază prin acuratețe și calitate.

În concluzie, spectatorul se găsește în fața unui excelent film artistic, cu o valoare istorică incontestabilă, realizat cu gust, emoție și măiestrie de un regizor experimentat.” Proiecția ”Între Chin și Amin” este adusă la Timișoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns