Primele insule ecologice din Timișoara, dintr-un total de 100, achiziționate printr-un program național, au fost montate săptămâna aceasta de Primărie și vor fi operate de RETIM.
„Sistemul de plată este „plătești cât arunci”: fiecare utilizator va achita doar pentru cantitatea de gunoi aruncată. Astfel, timișorenii care reciclează mai mult și generează mai puține deșeuri vor avea facturi mai mici la finalul lunii.
Insulele ecologice sunt compuse din cinci module, fiecare destinat unui tip de deșeu și colorat distinct: maro – deșeuri biodegradabile, negru – deșeuri reziduale, galben – plastic și metal, albastru – hârtie și carton, verde – sticlă. Fiecare modul informează utilizatorul cu privire la nivelul de umplere, alertează dacă trapa nu a fost închisă corect și este securizat, oferind acces doar pe bază de cartelă sau printr-o aplicație mobilă (disponibilă pe https://myara.ro/salut/)”, a comunicat Primăria Timişoara.
Pentru a arunca deșeurile în noul sistem, administrația locală, împreună cu RETIM și ADID desfășoară activități de informare a utilizatorilor și au împărțit cartelele de acces către asociațiile de locatari vizate.
Deșeurile trebuie sortate pe tipuri în saci, cu excepția sticlei. Pentru depozitarea fiecărui tip de deșeu este necesară autentificarea prin cartelă sau aplicație. Sacii trebuie să fie de dimensiuni potrivite pentru a încăpea fără a forța trapa. Modulul destinat sticlei are o trapă cu diametrul de 25 cm, iar celelalte module au trape de 40 x 30 cm.
„Cele 100 de insule deservesc aproape 9.000 de apartamente și sunt amplasate în unele din cele mai dens populate zone din Timișoara. Odată amplasate de către municipalitate, insulele ecologice vor fi operaționalizate de către RETIM și ADID Timiș. Noul sistem va deveni funcțional până la finalul acestui an, iar RETIM va asigura colectarea conform graficelor în vigoare.
Puteți verifica aici dacă blocul dumneavoastră se află pe listă. De asemenea, pentru mai multe informații, puteți contacta reprezentanții Primăriei Timișoara la 0741.109.605 sau prin email la [email protected].
CITEŞTE ŞI: Studenți ai Universităţii de Vest din Timişoara, premiați la cel mai mare concurs de robotică din Europa
Valoarea celor 100 de insule ecologice se ridică la 4.919.500 lei (fără TVA), iar fondurile au fost atrase de Primăria Timișoara prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) 2020-2026, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor. Procedura de achiziție a insulelor a fost derulată de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, a transmis municipalitatea.
Sursa foto: Primăria Timişoara
Mie unuia acest ”sistem” mi se pare o porcărie sinistră. În primul rând pentru că fiecare locatar trebuie să-și creeze în propria locuință o zonă de stocat deșeuri pe tot felul de tipuri. Apoi trebuie să-și cumpere saci de un anumit tip, că altfel nu încap. Pe banii lor. Apoi trebuie să aibă tot timpul grijă de card, să nu-l piardă. Nu mai vorbim de majoritatea pensionarilor, fiecare cu gradul lui de senilitate că așa-i viața. Ca să nu mai vorbim de ideea ridicolă de a-i cere unui pensionar aplicație și smartphone. Și așa mai departe… Halucinații ”ecologisto”-globaliste. Indivizii ăștia au făcut praf și ideea nobilă de ecologie, transformând-o într-un instrument de opresiune.
Apoi aș vrea să văd mașinile primăriei că vin și colectează SEPARAT fiecare tip de deșeu. Că altfel n-am făcut nimic, e doar control totalitar: urmărirea fiecărui individ în cele mai mici aspecte ale vieții sale PRIVATE care ar trebui să fie INVIOLABILĂ.
Și poate până aici ar mai fi cum ar mai fi. Dar problema cea mai GRAVĂ este că prin acest sistem se implementează un nou pas al sistemului diktatorial de urmărire totalitară a populației ”Big Brother”. Ca și cum camerele video împânzite prin oraș n-ar fi fost de ajuns. Camere care oricum nu folosesc la nimic în cazul unei infracțiuni, știu prea multe cazuri în care poliția n-a rezolvat nimic cu aceste camere, tot metodele clasice au dat rezultate.
Ce mai urmează în viziunea regimului diktatorial fritz și lațcău? Bariere la intrarea în cartiere? Orașele satanice de 15 minute? Controlul și urmărirea diktatorială a fiecărui locuitor? Cuantificarea și taxarea oxigenului pe care-l respirăm acum încă liberi, fără botnița de sclav pe care TOT EI au vrut să ne-o impună? Dresarea sclavilor prin pedepsirea lor dacă nu se supun agendei sclavagiste de la bruxelles? CINE le-a permis lor așa ceva? Au avut ei așa ceva în programul pe care ni l-au prezentat la alegeri? Am votat noi așa ceva? NU. Acolo erau doar promisiuni mieroase de bine și frumos. Ce primim în schimb este diktatură și mizerie morală. Supușenie forțată față de niște nulități impuse cu forța din afara țării.
Bănățene, RĂU ai ajuns. Pentru că ai uitat să te revolți și să protestezi. Și ca urmare acești neica-nimeni ți s-au urcat în cap. Timișoara va ajunge în curând de râsul întregii țări. Și pe bună dreptate, NOi ne-am făcut-o cu mâna noastră votând și ACCEPTÂND.