VIDEO! Adi Despot, de nerecunoscut după incendiul din Colectiv! CE A DECLARAT ANCHETATORILOR

Foto: turnulsfatului.ro

Solistul trupei Vița de Vie, arădeanul Adrian Despot, s-a prezentat la o întâlnire cu studenții din Sibiu, așa cum le promisese în urmă cu mai multe săptămâni. Artistul era vizibil afectat și încercănat.

Adrian Despot, unul dintre cei care se aflau vineri seara în clubul Colectiv, a refuzat până marţi să facă declarații publice, însă a povestit pe larg polițiștilor ceea ce a văzut.

„Vizavi de lipsa mea de declarații în spațiul public pentru evenimentul de la Colectiv, se datorează unui fapt simplu. Mi-am făcut datoria civică, am fost la poliție, am fost audiat și am depus mărturia mea și din punctul meu de vedere, tot ce ține de spațiul public și de declarațiile mele pentru acel eveniment, s-a încheiat acolo”, a spus Adrian Despot.

Martorii au povestit însă că artistul a fost unul dintre cei care a ajutat și pe alții să se salveze, fapt confirmat și de referatul anchetatorilor.

Adrian Despot

Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, a fost audiat de procurori. STIRIPESURSE.RO a intra în posesia referatului procurorilor, iar declarațiile martorilor sunt cutremurătoare.

”Martorul Despot Adrian, pe aspectele esenţiale ale cauzei, a declarat următoarele: „Știam că în noaptea de 30/31.10.2015 urma să aibă loc un concert al formației GOODBYE TO GRAVITY în clubul COLECTIV, iar eu sunt prieten cu membrii formației, respectiv Pascu Alexandru, Vlad Țelea, Mihai Alexandru, Enache Cristian şi Andrei Galuț.

La momentul când am ajuns eu în club, totul era deja instalat şi pregătit pentru începerea concertului. De la Andrei Galuț, ştiam că urmează să fie folosite şi artificii în cadrul concertului, dar mai multe aspecte nu am întrebat.

Eu m-am dus singur la acest concert, neînsoțit. Eu am cântat în COLECTIV de mai multe ori, şi am remarcat cei 2 (doi) stâlpi de susținere ai pasarelei tehnice că sunt îmbrăcați într-un burete, aproximativ de la înălțimea de 1,90-2,00 metri. Nu-mi aduc aminte ca şi tavanul să fie acoperit cu un burete similar. Nu am remarcat în interiorul clubului să fie amplasate materiale specifice stingerii incendiilor, tip extinctoare etc.

La momentul începerii concertului, eu eram situat în partea stângă a scenei, privit frontal, în fața barului. Din câte îmi amintesc, până la începerea incendiului, trupa GOODBYE TO GRAVITY a cântat aproximativ 5 melodii. Nu am văzut să fie instalate pe stâlpii de susținere artificii sau material pirotehnice, şi nici nu am remarcat ca după prima melodie, membrii trupei să fi folosit artificii.

La un moment dat, am ajuns în partea stângă a scenei, oarecum în spate situat, în zona de backstage, deoarece urma să cânt şi eu împreună cu membrii trupei o melodie. M-am aşezat pe o canapea, iar vizibilitatea mi-era obturată de un perete fals, din rigips, de aproximativ 2 metri înălțime, care este amplasat între backstage şi sală. Efectiv, este aşezat acolo pentru ca publicul să nu poată vedea backstage-ul. La rândul meu, nici eu nu vedeam publicul, nici pasarela cu stâlpii de susținere, pentru că nu aveam vizibilitate. Din poziția în care mă aflam, eu vedeam doar o porțiune din scenă, nu puteam vedea stâlpii de susținere, pasarele pe care sunt amplasate proiectoarele şi nici persoanele din public.

La un moment dat, în timp ce stăteam pe canapea, l-am auzit pe solistul trupei spunând ceva de genul ”a luat foc!”. M-am ridicat de pe canapea să văd ce se întâmplă, deoarece muzica se oprise, şi am văzut că tot tavanul de deasupra scenei luase foc. Nu am remarcat ca cineva să încerce să stinge incendiul. Mi-am luat hainele din cuier, am alergat către ieşire, iar în momentul în care am ajuns în dreptul ieşirii, mai exact la intrarea în containerul de la accesul în club, iar acolo era foarte multă lume, dar nu se putea ieşi. S-a creat o ambuscadă la intrarea în container, deoarece multe persoane erau deja căzute pe jos, iar din spate erau alte persoane care împingeau. La rândul meu, şi eu am căzut, iar sub mine mi-am dat seama că se aflau mai multe persoane. Peste mine au căzut mai mulți oameni, şi am rămas prins în acea ambuscadă.

La un moment dat, s-a simțit un val de aer, am remarcat o flacără foarte mare, iar de sus cădeau bucăți de burete ars şi lemn ars. La un moment dat, am auzit zgomote din exterior, ca şi cum cineva încerca să spargă peretele şi să creeze o ieşire. Atunci, am simțit că presiunea corpurilor omeneşti de deasupra mea s-a slăbit, şi am dedus că cineva reuşeşte să scoată oamenii din interior. M-am ridicat la rândul meu şi am plecat târâş spre ieşire. M-am uitat în spatele meu, în club, şi nu am mai văzut nicio persoană. Până am ajuns la ieşire, am reuşit să trag o fată afară, care era conştientă.

La ieşirea afară, am văzut aproximativ 30 de persoane, unele care suferiseră arsuri, iar alte persoane erau sănătoase. Nu am observat nicio persoană decedată.”, a spus Adrian Despot.

Artistul, care ar fi suferit răni ușoare în incendiu, a preferat să se trateze la o clinică privată, iar acum mai are câteva pete roșii în zona ochilor, probabil în urma arsurilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.