Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a demisionat din cauza lui Adrian Năstase

gheorghe falca 2

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a demisionat din calitatea de profesor în cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad în semn de protest că universitatea de stat din Arad i-a acordat, zilele trecute, titlul de Doctor Honoris Causa fostului premier Adrian Năstase.

CITEȘTE ȘI: Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, pentru Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și alte nouă județe

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „simpatiile partinice ar fi trebuit exersate fără implicarea instituţiei de învăţământ”.

„Gestul universităţii de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa încalcă angajamentul neimplicării politice. Întregul demers este lipsit de discernământ academic. Cred că Adrian Năstase este un non-model pentru societatea românească şi tinerii acesteia”, a mai declarat primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

CITEȘTE ȘI: Maria Grapini, reacție-fulger: E manipulare?

Gheorghe Falcă şi-a depus demisia săptămâna trecută, însă informația a apărut în spațiu public luni. Falcă a confirmat că a demisionat. El preda, din 2018, comunicare la Facultatea de Inginerie.
UAV nu a comentat pentru moment decizia și acuzele primarului Gheorghe Falcă.

Pe 17 mai, fostul premier Adrian Năstase a primit titlul „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, ca o recunoaştere pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată.

Adrian Năstase este, din 2001, profesor onorific al universităţii de stat din Arad, iar conducerea a decis ca, pentru „meritele excepţionale în apărarea şi promovarea interesului naţional ca diplomat”, să-i acorde titlul. Comisia de Laudatio a arătat că titlul este acordat „în semn al aprecierii pentru întreaga activitate ştiinţifică şi academică, pentru rolul avut în dezvoltarea României”.

abonament renasterea banateana

La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, care a fost şi preşedintele Comisiei de Laudatio, şi Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, scrie realitateadearad.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a demisionat din cauza lui Adrian Năstase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *