Primăria vrea să extindă rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților

Primăria vrea să extindă rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților

Primăria vrea să extindă rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților

Primăria Timișoara vrea să extindă rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza SF, a indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea iluminatului public pe str. Radu Tudoran (parțial) și pe Calea Dorobanților (porțiunea de la Hotel 2000 până la ieșirea din oraș) intrând joi, 22 februarie, în dezbaterea Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

În momentul de față, străzile Radu Tudoran precum și o parte din Calea Dorobanților nu au sistem de iluminat public, aici funcționând o rețea aeriană de iluminat necorespunzătoare. De aceea, extinderea iluminatului public are o importanță deosebită pentru locuitorii din această zonă, dar și pentru cei care o tranzitează, mai ales că e vorba și de una din intrările principale în oraș.

Investiția va crește gradul de securitate individuală și colectivă, siguranța circulației rutiere și pietonale, va contribui la asigurarea unui confort sporit și la o mai bună calitate a vieții în general.

Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin folosirea corpurilor de iluminat performante (cu leduri) și prin gestionarea centralizată în timp real a sistemului de iluminat public. Astfel, se urmărește scăderea consumului anual de energie primară de la 11.852,4 kWh/an la 3.411,3 kWh/an, dar și scăderea gazelor cu efect de seră anuală de la 13,0376 tone echivalent CO2 la 3,75243 tone.

CITEȘTE ȘI: O nouă clasă de fotbal pentru fete la Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” din Timișoara

Proiectul ar putea începe în toamna anului 2024, după scoaterea la licitație a acestei extinderi, care e deja prevăzută în bugetul pe 2024. Proiectul de instalare a iluminatului public în cele două zone menționate presupune crearea unei rețele electrice subterane de 615 m, instalarea a 6 stâlpi de fibra de sticlă de 3 m înălțime, a 6 aparate de iluminat ornamental cu LED-uri, 11 aparate de iluminat stradal cu LED-uri și 11 sisteme de telegestiune.

Valoarea totală a investiției este de 329.829 lei(cu TVA inclus), din care construcții montaj (C+ M) este de 256.967 lei cu TVA.

Foto cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *