O nouă clasă de fotbal pentru fete la Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” din Timișoara

O nouă clasă de fotbal pentru fete la Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” din Timișoara

O nouă clasă de fotbal pentru fete la Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” din Timișoara

Ministerul Educației a transmis că, începând cu anul școlar 2024-2025, se vor înființa cinci noi clase de fotbal pentru fete în liceele cu program sportiv din Timișoara, Bistrița, Buzău, Pitești și Târgu Mureș.

Conform precizărilor oferite de conducerea Liceului cu Program Sportiv ”Banatul” din Timișoara, în cadrul acestei unități de învățământ clasa va avea 24 de locuri și va fi înființată la nivel liceal.

Potrivit reprezentanților ministerului, acest demers reprezintă ”un pas important spre dezvoltarea noii generații de sportive care optează pentru fotbal ca sport principal!

Astfel, creăm premisele transformării liceelor cu program sportiv din aceste orașe în adevărate centre de pregătire și performanță ale fotbalului feminin românesc.

CITEȘTE ȘI: Alb-violetele de la CSU Politehnica Timișoara țintesc o medalie în Final Four-ul Campionatului Național

Federația Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză, inclusiv de nivel internațional, precum și cu mijloace materiale. Istoricul colaborării dintre Ministerul Educației și Federația Română de Fotbal cuprinde competiții de fotbal școlare la nivel național precum Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar Cupa Tymbark și Cupa ISF, care aduc în teren în fiecare an aproximativ 220.000 de copii și tineri.

Prin înființarea celor 5 clase, care vor deveni centre de excelență, angajamentul comun capătă o nouă dimensiune, aceea a carierei duale, elevele înscrise având posibilitatea să-și dezvolte competențele tehnice în fotbal, în paralel cu parcursul educațional.

Printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul școlar, menținem tinerele sportive în sistemul educațional prin oferirea unor oportunități de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar și în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) și sprijinim cariera sportivelor prin înființarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele își vor putea continua cariera după încheierea junioratului”.

Imagine de generic


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *