Prima victimă în rândul medicilor de familie din Timiş

medic1

Un medic de familie din Liebling a fost depistat cu COVID-19, fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara. Acesta s-a îmbolnăvit după ce a tratat un pacient care nu i-au comunicat că a intrat în contact cu persoane venite din străinătate.

„Medicii de familie sunt și ei în prima linie!

Am un mare respect pentru această categorie de medici și știu foarte bine că și ei sunt acum implicați în mod direct în bătălia pe care o ducem cu toții în această perioadă.

Am auzit că, din păcate, în județul Timiș este un prim caz de Covid- 19 confirmat la un medic de familie. Medici de familie au acum un rol și mai important în managerizarea patologiei pacienților lor, având în vedere faptul că la nivelul spitalelor serviciile de specialitate sunt mai greu de accesat.

Ei sunt cei care, prin sfaturile lor directe către proprii pacienți contribuie foarte mult și la reducerea aglomerației de la urgențe sau din alte secții ale spitalelor, contribuind astfel în mod direct la limitarea transmiterii virusului”, a declarat medicul Virgil Musta de la Spitalul ” Dr. Victor Babeș ” Timișoara.

Acesta le recomandă medicilor de familie să considere toți pacienții ca fiind posibili purtători ai virusului.

Suntem în perioada comunitară a infecției și pacienții pot fi infectați fără să prezinte simtome sau să vină pentru altă afecțiune, dar ei să prezinte în faringe și virusul. Este foarte important să nu consultați fără echipament de protecție corespunzator, adică mască FF2, ochelari sau vizieră, capelină, mănuși de unică folosință și combinezon sau halat peliculizat ce se poate dezinfecta.

Știu că este foarte posibil să nu aveți toate acestea, dar până reușiți să le procurați ajută mult o organizare foarte bună a activității„, le-a transmis specialistul.

Acesta le-a recomandat medicilor de familie să realizeze telefonic majoritatea consultațiilor. În cazul în care vor consulta la cabinet, aceștia vor trebui să scurteze consultul la zece minute, urmat de aerisirea încăperii și dezinfectarea suprafețelor.

De asemenea, pacienții sunt sfătuiți să folosească un mijloc de protecție a gurii și nasului și să aștepte afară la o distanță mai mare de doi metri de ceilalți pacienți.

Opriți acivitatea câte 30 de minute la fiecare două ore pentru aerisire și dezinfecție mai serioase. Folosiți soluții cu clor pentru dezinfecția suprafețelor și puneți un preș îmbibat cu soluție de clor la intrarea în sala de așteptare. Dacă aveți, folosiți lampa UV. Dezinfectați-vă halatul peliculizat cu soluții biocide„, le-a transmis Virgil Musta medicilor de familie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *