Previziuni pe piaţa muncii: În ce domenii poţi face carieră în 2020

Piața forței de muncă a devenit extrem de dinamică în ultimii ani. În timp ce multe joburi au fost înlocuite aproape complet de diverse găselnițe datorate tehnologiei, altele au luat naștere, peste noapte. Astfel, acum ai posibilitatea de a câștiga bani frumoși de pe urma unor activități precum vloggingul sau bloggingul, de exemplu, două pseudo-meserii foarte profitabile în era în care digitalul a devenit o miză importantă pentru companiile din întreaga lume. 

CITEȘTE ȘI: Incendiu devastator, accident cumplit și alte misiuni grele pentru pompierii din vestul țării

Există, însă, numeroase alte domenii în care poți face carieră în următorii ani, principalele sfere de activitate care te-ar putea îmbogăți în 2020!

Un boom spectaculos: ”joburile verzi”

Noțiunea de green jobs păstrează sub umbrela sa acele roluri responsabile de implementarea soluțiilor care au ca scop protejarea mediului înconjurător. Deși criza economică din anii precedenți a stopat, la un moment dat, investiția în acest sector de activitate, se pare că ecologia este din nou o industrie profitabilă pentru numeroși business angels. Astfel, începând cu anul următor, la mare căutare vor fi posturile de tehnicieni de montare a panourilor solare, de manageri pentru reducerea costurilor în domeniul ecologiei, dar, de asemenea, vor fi puse la bătaie și locuri de muncă în cercetare sau dezvoltare. Totodată, spun specialiștii, peste 400.000 de mii de locuri de muncă vor fi create în anii următori numai la nivelul U.E., în sectorul energiilor regenerabile.

IT-ul, o nișă în continuă ascensiune

Așa cum, probabil, era de așteptat în condițiile în care tehnologia face parte tot mai mult din viețile noastre, IT-ul rămâne și în anii următori o nișă în ascensiune. Având în vedere trendul roboților industriali (care va afecta, fără îndoială, multe dintre sectoarele de pe piața de muncă din întreaga lume), în anii ce vor urma specialiștii prezic un monopol al serviciilor și produselor de software care să înlocuiască mare parte din efortul uman. În plus, luând în considerare deficitul de personal din sectorul IT (care depășește 15.000 de angajați), poți obține un job în această sferă de activitate fără să ai neapărat studii universitare de specialitate, mult mai importantă fiind experiența practică.

 

Construcţiile – creștere accelerată pentru viitor

Dezvoltarea infrastructurii se va afla pe lista priorităților de dezvoltare în următorii ani, spun specialiștii economici. Prin urmare, numărul locurilor de muncă disponibile în domeniul construcțiilor va crește considerabil. Va fi nevoie, deci, nu doar de muncitori calificați la nivel execuțional, dar și de ingineri, proiectanți sau arhitecți. Totodată, o ascensiune fabuloasă va fi înregistrată și în sectoarele anexe construcțiilor; marile companii vor căuta personal care să se ocupe de gestionarea cablurilor electrice, a conductelor, căilor ferate și a altor elemente care țin de infrastructura rutieră și de cea ferată.

Citește mai mult AICI

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns