Sentințe în dosarul Colectiv. Ce pedepse au fost date

colectiv

Cei 13 inculpați în dosarul tragediei din Colectiv și-au aflat primele sentințe! Sunt mulți ani de închisoare cu executare pentru cei care ar fi trebuit să ia măsuri astfel încât incendiul să nu fi avut loc. Primarul de atunci al sectului 4, Cristian Popescu Piedone a primit 8 ani și jumătate iar patronii clubului câte 11 ani și 8 luni. Dincolo de anii de detenție, toți au de plata sume colosale către victime și nu numai.

CITEȘTE ȘI: Previziuni pe piaţa muncii: În ce domenii poţi face carieră în 2020

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat luni de Tribunalul București la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv. Decizia instanței nu este definitivă.

Patronii clubului Colectiv, Anastasescu George Alin,  Mincu Costin și Gancea Paul-Cătălin au fost condamnați la 11 ani și opt luni. precum si 5 ani interzicerea drepturilor

Patroana firmei de artificii Niţă Daniela Ioana la pedeapsa cea mai grea de 12 ani și 8 luni închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor .

Artificierii  Zaharia Viorel la pedeapsa cea mai grea de 9 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor  și Moise Marian la pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor.

Fratele patroanei de artificii este acuzat că ar fi participat la distrugerea dovezilor, Niţă Cristian Mihai a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani si 6 luni închisoare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Bucureşti, la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sentințe în dosarul Colectiv. Ce pedepse au fost date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.