Previziune sumbră lansată de Andrei Baciu: „Prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că se constată o creştere continuă a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2. El arată că România înregistrează pentru a doua zi peste 500 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri. Și prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, declară Andrei Baciu, informează News.ro.

„Cresc cazurile”

„Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum. Însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4. Scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială.

Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…)

„Din nefericire, acesta este trendul”

Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare.

CITEȘTE ȘI: Trei zile de Bacalaureat, un candidat eliminat în Timiș

Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu, miercuri seară, la Digi 24.

Oficialul din Ministerul Sănătăţii a reafirmat că „mare parte dintre cei care ajung să fie infectaţi” şi care ajung în spital cu infecţia cu SARS-CoV-2 nu au fost vaccinaţi.

El a atras atenţia asupra faptului că cei nevaccinaţi nu trebuie să amâne inocularea serului. „Dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum”, a spus el.

foto: G4media

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Previziune sumbră lansată de Andrei Baciu: „Prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”

  1. Băiatu împins de grupuri de interese și Propus de Cioloș ptr postul de Ministru al Sănătate pe filiera Bușoi, cind tînărul NU își terminase încă nici rezidentiatu ca medic stagiar… A reînviat politic băiatu lu mama cu afaceri mari prin spitale. Un fel de Voiculescu2

Lasă un răspuns