Cum sunt încurajați austriecii să renunțe la mașină și să circule cu transportul public

Cum sunt încurajați austriecii să renunțe la mașină și să circule cu transportul public. Austria introduce un abonament anual comun pentru autobuze şi trenuri în 6 din 9 provincii federale. Totul, în speranţa de a încuraja renunţarea la autoturisme în favoarea transportului public, pentru scăderea emisiilor poluante.

Acest tip special de abonament, denumit „Klimaticket Now”, va fi lansat la 26 octombrie, conform anunţului făcut miercuri de ministrul mediului Leonore Gewessler. „Va fi o zi bună pentru climă”, a susţinut el.

Deocamdată, statele federale Viena, Austria Inferioară şi Burgenland nu participă la acest proiect. Dar se poartă negocieri cu autorităţile locale, conform lui Gewessler.

CITEȘTE ȘI: Previziune sumbră lansată de Andrei Baciu: „Prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”

Preţul unui astfel de abonament este de 949 de euro. Iniţial preţul anunţat a fost de 1.095 euro.

„Bilet climateric”

Aşa-numitul „bilet climateric” este un proiect central al Verzilor care fac parte din coaliţia de guvernare în Austria.

Persoanele care nu doresc să-şi cumpere un astfel de abonament anual pentru transportul în întreaga Austrie, pot opta pentru variante variabile în doar una sau două provincii.

Costul acestor abonamente este subvenţionat de guvernul federal care a alocat pentru anul 2022 suma de 150 de milioane de euro pentru derularea acestui proiect.

Strategie europeană

Prin acest proiect, Austria se alătură țărilor care, prin diverse acțiuni legislative, încearcă să contribuie la reducerea poluării. O strategie europeană, promovată din ce în ce mai intens în ultima vreme. De altfel, transportul public este puternic încurajat în țările UE.

foto: linz tourismus

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns