La robinetele timişorenilor se aud doar fâsâituri, de parcă s-a spart gogoașa vândută de Dominic Fritz la alegeri

Dominic Fritz: Avem şi noi, la Timişoara, o problemă cu câinii străzii. Am externalizat contractul la o firmă privată

”Nanu, Nenu și cu Mâțu/L-au speriat și pe Cîțu” este un refren care definește foarte bine babilonia de la Colterm, unde s-a instalat un haos general, greu de înțeles pentru un oraș de o asemenea anvergură.

Bogdan Nanu, Petru Nenu și Cristian Mîțu sunt cei trei directori înscăunați în 2021 la Colterm, ca să nu îl mai punem la socoteală și pe Emil Șerpe, care a condus societatea până la începutul acestui an. Iată, așadar, că doar în câteva luni, conducerea Primăriei Timișoara a schimbat nu mai puțin de trei directori, cu promisiunea că pe conductele societății de termoficare va curge nu doar apă caldă, ci chiar lapte și miere.

”Aducem profesioniști”, a fost sintagma folosită de fiecare dată de Dominic Fritz, dar urmată imediat de noi și noi dezamăgiri. Ultima dintre ele este de hilaritate rar întâlnită: a doua zi după instalarea unui alt director, Cristian Mâțu, cartiere întregi din Timișoara au rămas o zi întreagă fără apă caldă! Degeaba tot umblau gopodinele la robinete, pentru că nu curgea nimic: se auzeau doar niște făsâituri, de ziceai că s-a spart gogoașa vândută de Dominic Fritz la alegeri.

Neplăcuta situație nu este chiar ceva nou, pentru că întreruperea apei calde în Timișoara a devenit un obicei de vreo două-trei săptămâni încoace, când, la fel ca în regimul de dinainte de 1989 când se lua curentul electric, apa caldă se oprește de la prânz până spre seară.

La început, s-a oprit câte o oră-două, apoi tot mai mult, până la instalarea noului director, când s-a ajuns la nedorita performanță de sistare pentru o zi întreagă. Iar asta se întâmplă în mai multe zone din oraș, nefiind vorba de întreruperi cauzate de eventuale defecțiuni tehnice, care presupun sistarea apei calde.

CITEŞTE ŞI: Previziune sumbră lansată de Andrei Baciu: „Prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”

Cei de la Colterm susțin că e vorba de anumite lucrări realizate cu fonduri europene și că e vorba de unele chestiuni tehnice care fac imposibilă furnizarea apei calde pe tot parcursul zilei. Nu există o estimare clară a perioadei în care timișorenii vor trebui să facă baie la lighean saua să asculte fâsâitul robinetelor, dar este cert că va mai dura o vreme până va curge apă caldă pe conducte.

Până când, ne întrebăm cu toții? Evident, până când conducerea primăriei va găsi un alt director, un nou profesionist care să facă experimente cu nervii timișorenilor. La cum a început sarabanda schimbărilor în acest an la Colterm, până la iarnă mai e destul timp.

Foto: Economedia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La robinetele timişorenilor se aud doar fâsâituri, de parcă s-a spart gogoașa vândută de Dominic Fritz la alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *