Trei zile de Bacalaureat, un candidat eliminat în Timiș

Timiș: 1.214 candidați încriși la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Aproape 39.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2021, care a început luni, 16 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare.

În județul Timiș, pentru această sesiune de examen s-au înscris 1.329 de candidați. La prima probă, cea de limba și literatura română, au participat 418 candidați din 532 înscriși, iar la cea de-a doua probă obligatorie a profilului, din 897 de înscriși s-au prezentat la examen 693.

În a treia zi, în care s-a susținut proba la alegere, unul dintre candidații din Timiș a încercat să fraudeze examenul, fiind depistat cu un telefon asupra lui. Candidatul face parte din promoția anterioară, fiind absolvent al Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj.

CITEȘTE ȘI: Senatorul Răducanu: ”Regăsim în discursul primarului Timişoarei clasica metodă de a da vina pe altcineva”

Pentru proba la alegere, s-au înscris 816 candidați, la examen prezentându-se 643 dintre ei. Ultima probă, cea de limbă maternă, va avea loc joi, 19 august, pentru candidații care au urmat cursurile de învățământ în limba minorităților naționale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *