Președintele CJT, preocupat de persoanele cu dizabilități

periam 1 1

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost în vizită la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Periam, pentru a vedea la fața locului modul în care se desfășoară activitatea de acolo.

CITEȘTE ȘI: Val de ninsori: Căderile masive de zăpadă au lăsat fără curent mai multe gospodării, inclusiv în vestul țării

„Fiecare dintre noi are puterea și responsabilitatea de a face din societate un loc mai primitor pentru persoanele cu dizabilități. Am fost în vizită de lucru la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Periam unde, din fericire, pe lângă cazarea, hrana şi condiţiile igienico-sanitare corespunzătoare, am găsit interes real pentru socializarea și integrarea beneficiarilor în comunitate. În ultimii ani, calitatea serviciilor sociale a crescut, chiar dacă angajații din sistem se confruntă cu dificultăți. Resursa umană e tot mai greu de găsit, iar pentru îndeplinirea cerinţelor de igienă, siguranţă, accesibilitate, funcţionalitate şi confort ale beneficiarilor e nevoie de investiții constante în infrastructură socială și de sănătate. Tot în Periam, peste drum de centrul vizitat, construim trei locuințe protejate și un centru de zi care vor fi finalizate peste aproximativ un an de zile. Copiii și adulții care depind de serviciile sociale merită respect, iar vulnerabilitatea lor ar trebui să trezească în oameni compasiune și dorința de a ajuta. Dincolo de condițiile de trai și hrana decentă, beneficiarii acestor centre simt nevoia de a fi văzuți și acceptați de comunitate, astfel că, gesturile noastre mărunte, de natură umană, pot însemna enorm pentru ei”, a relatat președintele CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns