Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni

andreea moldovan

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură, conform HotNews.ro.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi 24.

Ea spune că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de infectare de peste 4 s-au dovedit eficiente, contribuind la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a susținut Moldovan.

Întrebată dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională, Andreea Moldovan a răspuns că înțelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetățeni, cărora le este teamă de limitările impuse de o astfel de măsură.

CITEŞTE ŞI: Începe proiectul pilot de vaccinare prin intermediul medicilor de familie, la Timișoara

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Foto: Adevărul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină națională ar face minuni

  1. Iar tu bubui de deșteptăciune !!!
   Are dreptate, numai că nu are cu cine !
   Scuze de exprimare, nu mă caracterizează, dar cu personaje de acest fel e singurul limbaj care îl înțeleg.
    

   1. Dar stai, Ghita draga, in carantina!! Cine te opreste? Ia-o si pe duduia asta cu tine, daca ti-e atat de draga si ramaneti in casa un  an de zile. Dar lasati-ne pe noi, prostimea, in pace!

 1. Intamplator am citit despre mai multe declaratii ale acestei doamne si sincer ma cutremur. Este una dintre persoanele care fac politica sanitara a Romaniei.Stiu ca o sa se gaseasca unii sa ia atitudine fata de ceea ce scriu si eu un umil de pe strada dar ma intreb,cum se face ca dupa mai bine de un an singurul raspuns al specialistilor romani care apar in presa sa fie doar transmiterea indicatiilor primite de la OMS si forul european. Intr-un an nu au inteles nimic? Am vazut si declaratia acestei doamne referitoare la ivermectina si …….. i-as spune ca dupa tratarea periodica a gainilor din gospodarii un oarecare timp nu se consuma ouale functie de medicamentul administrat.Doamna,argumentul dvs. cel putin pt mine,repet,un oarecare de pe strada a fost ridicol.

Lasă un răspuns