Val de ninsori: Căderile masive de zăpadă au lăsat fără curent mai multe gospodării, inclusiv în vestul țării

zapada 9

Reprezentanții Prefecturii Hunedoara spun că a nins abundent pe mai multe sectoare de drum din județ. Echipele de intervenție au lucrat toată noaptea și intervin și ziua, pe sectoarele de drum cu probleme, pentru a asigura un trafic sigur. Nu s-au înregistrat accidente pe aceste drumuri.

CITEȘTE ȘI: Începe proiectul pilot de vaccinare prin intermediul medicilor de familie, la Timișoara

Stațiunea Parâng a rămas fără curent, în urma mai multor avarii cauzate de de zăpadă și de ninsorile abundente.

Reprezentanții Primăriei Petroșani spun că sunt cel puțin doi stâlpi de energie distruși, și din cauza lor locuitorii nu mai au energie electrică. Stâlpiia trebuie înlocuiți de către echipajele de intervenție. De asemenea, mai multe cabluri de alimentare au fost afectate. Acest lucru s-a întâmplat din cauza mai multor arbori de mari dimensiuni ce s-au rupt sub greutatea zăpezii. Arborii au căzut peste liniile de curent de alimentau stațiunea montană. Echipajele lucrează pentru a remedia în cel mai scurt timp defectele înregistrate. Stratul de zăpadă depășește un metru în zonă..

Și în județul Alba au fost probleme. Au rămas nealimentați 1.593 de locuitori din Bucium, Zlatna, UAT Abrud și Almasu Mare. DEER continuă verificările și reparațiile la sisteme. La intervenție participă 7 echipe în mai multe localități. Potrivit Electrica, din cei 1593 de locuitori, 1.545 sunt din județul Alba. Restul de 48 de locuitori sunt din județul Hunedoara. Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au transmis că mai este nealimentat și un sat din județul Hunedoara, Bacâia. Acesta este alimentat de instalațiile ce aparțin de DEER Alba. În total, aproximativ 1.600 de locuințe nu au beneficiat de curent electric din cauza zăpezii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns