Începe proiectul pilot de vaccinare prin intermediul medicilor de familie, la Timișoara

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a eșuat într-un ”număr important” de cazuri

Imunizarea anticovid prin intermediul medicilor de familie începe  în Timișoara.  Aproape 50 de cabinete sunt disponibile în cadrul programului pilot de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educației, despre proiectul privind finanțarea studenților care vor să învețe în străinătate: „Ar fi o ușoară discriminare”

Serul de la AstraZeneca va fi administrat în cabinetele medicilor de familie, la Timisoara, începand de astăzi, fiind respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare, printr-un proiect pilot anunțat de primărie încă din luna martie. Acestui ser i se va adăuga cel de la Johnson&Johnson, atunci când vor sosi la noi în țară astfel de doze.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.

Până în prezent, au fost organizate toate sesiunile de instruire, iar în cabinetele medicilor de familie au ajuns toate materialele necesare desfășurării procesului de vaccinare. Fiecare medic de familie va vaccina, în cadrul acestui proiect, câte 100 de pacienți, cu o frecvență medie de 10 persoane pe zi.

Primarul Timișoarei a declarat că este un proiect-pilot, pentru că nu există încă un cadru de finanțare foarte clară, fiind adoptată o soluție hibridă. Concret,  medicii de familie vor primi 30 de lei pe pacient, de la Ministerul Sănătății, iar Asociația de Medicină de Familie va suporta 40 de lei în plus per pacient, bani obținuți printr-un contract de sponsorizare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns