Premieră în privința studiului reacțiilor alergice, la Timişoara

Premieră în privința studiului reacțiilor alergice, la Timişoara

Premieră în privința studiului reacțiilor alergice, la Timişoara. Frecvența reacțiilor alergice în rândul populației din România va fi monitorizată pentru prima dată, grație unui proiect-pilot, derulat de Societatea de Alergologie și Imunologie Clinică din România (SAICR) și Universitata de Medicină din Viena.

Până în prezent, în România nu a existat nici un studiu care să stadializeze reacțiile alergice și să poată stabili care sunt principalii alergeni care afectează populația și cât de puternic acționează aceștia. În acest proiect, care va dura un an, se vor folosi în premieră tehnici moderne de investigație moleculară la ”Oncogen”, cel mai avansat centru de alergologie din România.

Alături de specialiștii de la ”Oncogen”, vor participa centre de cercetare din București, Cluj-Napoca, Brașov și Iași.

După cum a declarat prof. univ. dr. Carmen Panaitescu, președintele SAICR, rezultatele obținute vor fi comunicate pe parcursul studiului, atât către publicul larg, cât și către Ministerul Sănătății, pentru a se putea dezvolta astfel un program de prevenție a bolilor alergice în România.

CITEŞTE ŞI: Lipitoarea de afișe ajunsă șefă peste noapte a fost acceptată pe blat la concurs

Pe de altă parte, în județul Timiș se va implementa un prim proiect de monitorizare și avertizare a populației față de polenul din ambrozie, care afectează mai mult de 60 la sută din populația alergică din România. Proiectul este promovat de Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean și Univeristatea de Științe Agricole a Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *