Amenzi de până la 10.000 lei pentru șoferii care parchează mașinile pe locurile persoanelor cu handicap

Amenzi de până la 10.000 lei pentru șoferii care parchează mașinile pe locurile persoanelor cu handicap

Amenzi de până la 10.000 lei pentru șoferii care parchează mașinile pe locurile persoanelor cu handicap

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă amenzi uriașe.

Parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap este pedepsită în prezent cu amendă cuprinsă între 2000 de lei și 10.000 de lei. Cu toate acestea mai sunt șoferi care nu respectă regulile.

Aproape în fiecare parcare publică, unele locuri sunt rezervate pentru persoanele cu dizabilități. Ele se găsesc la marile supermarket-uri sau în fața instituțiilor publice de exemplu, și sunt poziționate cât mai aproape de intrări, astfel încât conducătorii auto cu dizabilități să nu se deplaseze mult.

Din comoditate sau chiar cu intenție unii șoferi care nu au probleme să parchează pe aceste locuri, lucru care este interzis.

Cei care încalcă această regulă riscă să fie amendați cu sume uriașe, iar în unele orașe mașinile pot fi ridicate. Astfel parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap este pedepsită cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei, la care se adaugă banii pe care trebuie să-i plătești celor care ți-au ridicat mașina.

Potrivit avocatnet.ro autoritățile au anunțat încă din anul 2018 un proiect de lege pentru mărirea semnificativă a amenzilor, însă aceasta a intrat în vigoare abia în 2020 când a fost votată și publicată în Monitorul Oficial.

Până atunci, Legea nr. 448/2006 prevedea că o astfel de faptă se pedepsea cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.

În prezent pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilități se aplică Legea nr. 145/2020, care a modificat și completat Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns