Porcii timișenilor, în pericol de pestă

Ca urmare a apariției pestei porcine africane în România, ieri, la Prefectura Timiș, a avut loc ședința Centrului Județean de Control al Bolilor, condusă de subprefectul Daniel-Cristian Franțescu.

În județul Timiș nu există cazuri de îmbolnăviri, însă, având în vedere apariția unor focare de boală în mai multe zone din țară, este important de respectat recomandările Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș pentru reducerea la minimum a riscurilor de apariție.

CITEȘTE ȘI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

Pesta porcină africană este o boală infecto-contagioasă de mare difuzabilitate, specifică porcilor domestici și mistreților, producând pagube economice majore, atât prin moartea sau uciderea porcilor din zona afectată, cât și prin restricțiile asupra transporturilor și comerțului cu porci vii, carne de porc și a altor produse cu potențial de contaminare.

CITEȘTE ȘI: Inconștiență la volan. Depășire periculoasă a șoferului unui autobuz, în județul Timiș (Video)

Autoritățile precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, însă omul poate fi transportator al virusului pe încălțăminte, îmbrăcăminte, mâini etc.

Pentru prevenirea bolii se recomandă evitarea deplasărilor de orice fel în zonele contaminate, în special în cele forestiere sau agricole frecventate de mistreți.

CITEȘTE ȘI: Imagini virale: Maşina cu număr de înmatriculare… licențios, care a intrat în România pe la frontiera de vest, i-a derutat pe poliţişti (foto)

Porcii domestici vor fi hrăniți doar cu furaje din surse sigure, fiind interzisă hrănirea lor cu deșeuri alimentare provenite din afara gopodăriei.

Totodată, se interzice lăsarea porcilor domestici să circule liberi în afara adăpostului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns