Poliţiştii locali amendează vânzătorii ambulanți din Timişoara

Poliţiştii locali amendează vânzătorii ambulanți din Timişoara

Poliţiştii locali amendează vânzătorii ambulanți din Timişoara

Polițiștii locali au acționat în cursul zilei de miercuri, 5 iulie 2024, în mai multe locații din oraș în care au existat sesizări că persoane care se ocupă desfășurarea actelor de comerț ambulant vând produse în condiții neconforme, pe jos, pe trotuar, fără niciun fel de autorizație, în locuri nepermise și, în unele situații, făcând concurență neloială altor comercianți care dețin toate documentele necesare.

Vă reamintim că Renașterea bănățeană sesiza, pe 27 iunie, că mulți comercianți ambulanți și-au instalat măsuțe sau au pus diverse vechituri la vânzare, direct pe caldarâm, la colțul dintre bulevardul Dragalina și bulevardul Regele Carol. Ziarul nostru nota atunci și lipsa de reacție a patrulelor de poliție națională și locală care erau în zonă (Dezvoltare marca Fritz-Lațcău: talcioc pe trotuar în loc de chioșcuri).

Ca răspuns, miercuri, 5 iulie, în urma verificărilor, pe Bdul Regele Carol I, polițiștii locali au aplicat un număr de cinci sancțiuni conform HCL 321/2002 pentru comerț ambulant neautorizat, iar persoanele care vindeau produse uzate au plecat din zona respectivă. Totodată, li s-a explicat că au posibilitatea să vândă astfel de produse în piețele de profil din Timișoara.

O altă zonă verificată este cea a Sălii Olimpia unde au existat numeroase sesizări că unii vânzători de flori vând astfel de bunuri fără autorizație, pe trotuar, deranjând locatarii din zonă și de multe ori lăsând mizerie în jur. Și aici au fost aplicate cinci sancțiuni conform aceluiași act normativ.

Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 150 și 250 lei. Poliția Locală atrage atenția că astfel de acte de comerț sunt inestetice și nelegale, urmând ca astfel de verificări să fie organizate și în perioada următoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *