Dezvoltare marca Fritz-Lațcău: talcioc pe trotuar în loc de chioșcuri

Dezvoltare marca Fritz-Lațcău: talcioc pe trotuar în loc de chioșcuri

Dezvoltare marca Fritz-Lațcău: talcioc pe trotuar în loc de chioșcuri

Ridicarea și demolarea chioșcurilor din oraș a făcut loc comerțului stradal ambulant, care înflorește de la o zi la alta, în special în zonele Mocioni, Iosefin și Dragalina. Probabil că aceasta este noua abordare economico-socială pentru revitalizarea cartierului istoric, despre care viceprimarul Ruben Lațcău spunea că va fi readus la viață.

La efortul edililor contribuie și Poliția Locală, care sprijină comerțul cu vechituri pe marginea trotuarului, ținând cont că patrulele care trec pe lângă vânzători nu le spun și nu le fac nimic.

Dacă pe aliniamentul Bd. Regele Carol – Piața Iosefin – strada Văcărescu comerțul ambulant este o chestiune veche de peste 30 de ani, cei mai prolifici antreprenori și-au întins, de câteva zile, tarabele exact pe amplasamentul de unde a fost ridicat chioșcul de presă, la colțul dintre bulevardul Dragalina și bulevardul Regele Carol.

Reporterii Renașterii bănățene au petrecut, mai multe zile la rând, câteva ore în zona respectivă, pentru a vedea reacția oamenilor la acest vechi model de comerț stradal, care se pratica la piața de vechituri de pe strada Mureș. Cea mai interesantă a fost reacția patrulelor care au trecut pe lângă vechiturile puse pe măsuță, iar altele pe niște cârpe, pe trotuar.

Nici una dintre cele trei patrule ale Poliției Locale Timișoara și nici cea a poliției naționale nu s-au oprit măcar pentru o clipă să pună o întrebare sau, măcar din curiozitate, să vadă despre ce marfă este vorba. Asta, în ideea în care, în zona respectivă și mai ales în Piața Iosefin, pe vremuri patrule mixte de poliție și jandarmerie făceau acțiuni de prindere a vânzătorilor de țigări netimbrate.

Vremurile s-au schimbat. Nu mai este cazul de asemenea acțiuni, iar comerțul stradal pare a fi încurajat, fie că vorbim de mici electrocasnice și alte mărunțișuri fie că este vorba despre haine și încălțăminte second hand.

CITEȘTE ȘI: Primăria își bate joc de timişoreni și de noile autobuze şi tramvaie. Flota modernă e abandonată pe maidan, iar călătorii aşteaptă în staţii mai rău ca la ţară | Foto

Și, ca să îl cităm pe viceprimarul Ruben Lațcău, care chiar locuiește în zonă, “Piața Mocioni (Sinaia) și Piața Maria intră într-un proces de regenerare urbană. Vă invităm la dezbaterea publică.

Zona de intervenție este de aproximativ 25.000 mp și cuprinde Piața Mocioni (Sinaia), zona din jurul bisericii, Piața Maria și sectorul dintre Bulevardul 16 Decembrie, care conectează cele 2 piețe, și canalul Bega. Întreaga zonă face parte din situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”, sit de patrimoniu în care o parte determinantă din istoria Timișoarei și a României a fost scrisă.

Prin acest proiect punem în valoare istoria și patrimoniul material și imaterial al acestui loc, fie că vorbim de clădirile monument sau de trotuarele și străzile unde s-a născut Revoluția Română.

CITEŞTE ŞI: Primăria vrea să se împrumute cu 7,5 milioane de lei

Acest lucru îl vom face prin regândirea spațiului public, a accesului la infrastructură și rolul și funcționalitatea acestui sit în viața orașului.

Proiectul de regenerare din Iosefin are ca obiectiv nu doar punerea în valoare a istoriei și patrimoniului, dar și valorificare potențialului economic și cultural pe care zona o are, vom beneficia de finanțare europeană atât pentru proiectare cât și pentru execuție. Cartierul Iosefin va putea din nou rivaliza atractivitatea cartierului Cetate”.

Ce ar mai fi de spus? Bravo și la mai mare!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Dezvoltare marca Fritz-Lațcău: talcioc pe trotuar în loc de chioșcuri

  1. Aștept de vreo 20 de ani și niște articole în care să vorbim despre faptul că nu primarul PNL-PNȚ-USR face mizerie în oraș. Că nu primarul vinde de pe trotuar și nu primarul scuipă și rupe și sparge și nu strânge c4catul câineului de după el. Că fix ăia cărora vă adresați sunt ăia care aruncă, scuipă, sparg. Boss, despre oaza asta de „civilizație” cu aere de superioritate numită Timișoara când vorbim?

  2. Le reamintesc acestor trădători de țară numiți fritz și lațcău că ei sunt plătiți din banii NOȘTRI ca să implementeze agenda NOASTRĂ cu ce avem NOI nevoie (parcări, chioșcuri, piețe, etc.) și nu agenda kriminalilor de la Davos, Washington și Bruxelles care înseamnă orașul de 15 minute, credite sociale, taxe de carbon și alte krime globaliste. Sau mă înșel eu și sunt plătiți mai bine de cei la care slugăresc ăștia doi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *