Poliţiştii… absenţi nemotivaţi

Lipsa autostrăzilor în vestul ţării se simte din plin atunci când un incident are loc pe drumurile naţionale sau europene existente. Iată şi exemplul concret: duminică seara, drumul dintre Coşeviţa şi Dobra a fost blocat de un tir răstunat într-o curbă, în zona Ohaba.

Cel puţin trei ore au fost nevoiţi participanţii la trafic să aştepte în coloane kilometrice care s-au întins pe două judeţe, Hunedoara şi Timiş.

Nici o persoană nu a fost rănită, însă ar fi fost nevoie de intervenţia poliţiei care… nu a apărut. La locul incidentului, unde tirul era răsturnat pe ambele sensuri de mers, chiar într-o curbă, au intervenit pompierii, însă eforturile lor de deblocare a şoselei au fost zadarnice.

Mai mult, unii conducători auto nerăbdători au părăsit coloana şi au trecut pe lângă tirul răsturnat, îngreunând astfel şi mai mult intervenţia specialiştilor. Nici un cablu de remorcare al participanţilor la trafic nu a făcut faţă mastodontului greu, toate cedând aproape instantaneu.

Un şofer de tir a anunţat că are un cablu mai rezistent, însă era blocat în coloană şi nu putea risca să se îndrepte spre locul accidentului pentru că ar fi blocat şi mai rău traficul. Pentru că poliţia nu era prezentă în zonă, un pompier a încercat să dirijeze circulaţia autoturismelor (pe lângă autocamionul căzut puteau trece, din când în când, două-trei autoturisme), însă foarte mulţi şoferi au ignorat salvatorul.

După ore de zbucium şi cu aportul participanţilor la trafic, tirul a fost îndepărtat de pe carosabil. Este de apreciat mobilizarea persoanelor aflate în coloane pentru a ajuta la degajarea drumului, însă lipsa poliţiştilor la locul intervenţiei a lăsat un gust amar în rândul călătorilor.

„Sunt în tufişuri şi stau la pândă la linia continuă. De ce să vină aici să dirijeze circulaţia?”; „Urmăresc doar diagramele şoferilor de tir, n-au de ce interveni la un accident”; „Sunt tot… miliţieni, n-ai ce să le ceri”, au fost doar câteva dintre opiniile celor blocaţi în trafic.

Nu puţine au fost persoanele care au decis să se întoarcă din drum şi au optat să meargă spre Arad. Ghinionul a făcut ca şi pe această rută să se răstoarne un… tir, circulaţia fiind, de asemenea, blocată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Poliţiştii… absenţi nemotivaţi

Lasă un răspuns