După zece ani de la înfiinţare, într-o comună timişeană se tranşează problema străzilor fără nume

bucovat 3

Bucovăţul împlineşte un deceniu de când este comună de sine stătătoare, dar străzile sale încă au numere, nu nume. Mai este de parcurs, însă, doar o formalitate pentru ca uliţele Bucovăţului şi ale satului aparţinător Bazoşu Nou să poarte, în sfârşit, denumiri normale.

„Am adoptat deja o hotărâre de consiliu local, pentru denumirea străzilor. Nu am ales nume de personalităţi, pentru că ar fi trebuit parcurse nişte proceduri mai complicate. Consiliul Judeţean va trebui să ratifice denumirile alese de noi.

Ulterior, vom pune plăcuţe cu numele aferente la fiecare capăt de stradă, apoi vor fi montate numerte la toate casele. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că acest lucru este necesar, pentru că apar situaţii de urgenţă, cum ar fi incendiile sau problemele medicale care necesită intervenţia ambulanţei, iar adresele vor fi mai uşor de găsit”, susţine Tiberiu Jivan, primarul comunei Bucovăţ.

Până la urmă, de voie, de nevoie, este un demers pe care îl vor face toate primăriile din ţară, pentru că o lege recent adoptată de parlament prevede acest lucru, tocmai pentru ca intervenţiile de urgenţă să fie mai operative.

În practică s-au întâlnit situaţii în care ambulanţele, maşinile de pompieri sau de poliţie au ajuns cu întârziere la adresele unde fuseseră solicitate, pentru că străzile nu aveau denumiri, casele nu erau numerotate sau în localităţile respective existau mai multe persoane cu acelaşi nume şi au apărut, astfel, confuzii.

Bucovăţul a acţionat, iată, rapid. Localnicii nu au, de altfel, motiv de supărare, pentru că atât indicatoarele cu numele străzilor, cât şi plăcuţele cu numere de casă vor fi achiziţionate pe cheltuiala primăriei. Tiberiu Jivan afirmă că proiectul va fi finalizat în cursul anului viitor.

În Bucovăţ, de pildă, strada principală se va numi Stejarului, iar celelalte uliţe vor purta denumiri tot din domeniul vegetal, cum ar fi Teiului, Mesteacănului, Viorelelor, Zambilelor etc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns