Migranţi… de ocazie

Vama Cenad

Trei cetăţeni irakieni au încercat să părăsească ţara într-o maşină oprită la ocazie. Şoferul italian şi pasagera din dreapta acestuia, de origine olandeză, spun că nu ştiau faptul că cei trei vor să părăsească ilegal România.

Cei doi străini au observat, la ieşirea din Timişoara, trei persoane care făceau autostopul.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, i-au rugat pe ocupanţii autoturismului să-i ducă până în Ungaria. Şoferul şi pasagera au mai afirmat că nu aveau cunoștință de faptul că cetăţenii irakieni nu dețin documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei de stat.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni irakieni, aceștia fiind predați Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

„Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii, să anunţe echipajele poliţiei de frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop, 021.9590”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns