Poliţia locală aduce clarificări privind restricţiile de tonaj din Timişoara

Poliţia locală aduce clarificări privind restricţiile de tonaj din Timişoara

Polițiștii locali au în atenție problema autovehiculelor de mare tonaj care circulă pe raza municipiului Timișoara, în locuri în care acest lucru este interzis.

O astfel de zonă este Calea Stan Vidrighin, unde, doar în ultimele zile, au fost aplicate sancţiuni câtorva zeci deşoferi de maşini grele, pe motiv că nu au respectat semnificația indicatoarelor, mai cu seamă a celui de restricție a circulației autovehiculelor cu tonaj mai mare de 7,5 tone, cu excepția riveranilor.

Ziarul nostru a primit sesizări de la reprezentanţi ai unor firme potrivit cărora, cel puţin pentru ei, lucrurile nu sunt foarte clare – sunt sau nu consideraţi „riverani” şi trebuie sau nu să achite taxa de tranzit? -, specificând că societăţile (şi camioanele aparţinătoare) sunt înmatriculate în alte judeţe, dar au puncte de lucru pe platformele industriale din Timişoara.

Am solicitat lămuriri Poliţiei Locale Timişoara, de la care am primit, prin Biroul relaţii publice şi registratură, următoarele precizări:

„Dacă pe sectorul de drum restricționat autovehiculele de mare tonaj se deplasează la sediul firmelor de care aparțin sau al punctelor de lucru ale acestora, ori desfășoară activități de încărcare/descărcare, conducătorii auto au dreptul să intre în această zonă, cu condiția să facă dovada în sensul celor menționate.

În ceea ce privește taxa de acces, aceasta este prevăzută în HCL 638/2013 și se referă la trecerea vehiculelor care transportă marfă pe teritoriul Municipiului Timișoara fără alte staționări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcției. Nu sunt în tranzit autovehiculele care aduc sau preiau marfă în și din Timișoara. Scopul acestei reglementări nu este numai acela de a nu fi deteriorate drumurile, dar și acela de a decongestiona traficul în oraș.

CITEŞTE ŞI: “M-a sunat o doamnă de la Corpul de Control al primarului Fritz să mă întrebe dacă sunt viu”

Zona menționată mai sus, respectiv Calea Stan Vidrighin, nu intră sub incidența HCL 638/2013, fiind vorba de o zonă momentan în reabilitare, circulația fiind semnalizată corespunzător prin indicatoare rutiere temporare, conform organizării de șantier”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *